Provincie Limburg

Genomineerden voor Limburg Cultuurprijs bekend (044)

Vandaag zijn in het Gouvernement de genomineerden bekend gemaakt voor de Limburg Cultuurprijs, een aanmoedigingsprijs voor Limburgse kunst- en cultuurbeoefenaars. Er zijn genomineerden in drie categorieën: Jongerencultuur, Amateurkunsten en Jong Cultureel Ondernemerschap. Bovendien is er nog een extra prijs: de Jongerenpublieksprijs 2003. De Limburg Cultuurprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt. Voor de eerste keer gebeurt dit op donderdag 17 april, tijdens een live-uitzending van L1-televisie. Per categorie is een geldbedrag beschikbaar van 5.000,- en een kunstwerk.

Drie vakjury's en een jongerenpublieksjury hebben uit de voordrachten voor de verschillende categorieën de navolgende producties genomineerd:

Jongerencultuur (20 voordrachten)
1) Stichting Pitboel Teater, Hoe anders kan de ander zijn Sittard 2) Nederlandse Dansdagen, RAMPS! Skate-event aan de Maas Amsterdam 3) Kunstkick, Kunstkick e-zine Heerlen

Amateurkunsten (12 voordrachten)
1) Filmclub Weert, De Handschoen Weert
2) Uitgeverij TIC, LiLiLidaag Maastricht
3) Nederlandse Dansdagen, Workshopproject (Maastricht) Amsterdam

Jong Cultureel Ondernemerschap (8 voordrachten) 1) Het Woelige Baren - Esther de Koning, De eenvoudige vrouw Maastricht
2) Yvette de Vries, Mupi-project (Maastricht) Amstenrade

Jongerenpublieksprijs (143 voordrachten)
1) Superhero Sittard
2) Buro Pinkpop, Kunstbende Limburg Sittard
3) 't Bos Theaterprodukties, Plien & Bianca (Limburg) Amsterdam

Na het bekend maken van de genomineerden komen de drie juryvoorzitters bij elkaar om per categorie een prijswinnaar aan te wijzen. Een jongerenpublieksjury oordeelt apart over de Jongerenpublieksprijs.

Live-uitzending
Tijdens de live-uitzending van L1-televisie uit het Gouvernement op donderdagavond 17 april worden de prijswinnaars bekend gemaakt en worden de prijzen uitgereikt. In de weken voorafgaand aan de live-uitzending zendt L1 korte filmpjes uit van de genomineerden. Deze filmpjes worden uitgezonden op dè cultuuravond bij L1, de donderdagavond, bij het programma Uit & Zo. Het uitzendschema hiervoor is donderdag 20 maart, donderdag 27 maart, donderdag 3 april en donderdag 10 april, gevolgd door de live-uitzending op donderdag 17 april om 20.30 uur.

Met de eigen Limburg Cultuurprijs wil de Provincie Limburg, als stimulator van cultuur, mensen aanmoedigen om zelf actief bezig te zijn met cultuur.
17-2-2003 15:51