Gemeente Utrecht

Opening Fototentoonstelling 'Kijk! Stationsgebied'

Van 17 april tot 21 juni is in het Infocentrum Stationsgebied aan Vredenburg 90 (voormalige VVV) in Utrecht de fototentoonstelling 'Kijk! Stationsgebied' te zien. Een fotojournalist, een portrettist, een historicus en een conceptueel fotograaf laten in de fototentoonstelling 'Kijk! Stationsgebied' hun kijk zien op het zenuwcentrum van de stad Utrecht. De vier fotografen, allen verbonden aan Utrecht, geven in vierentwintig foto's een beeld van de bedrijvigheid in een etmaal Stationsgebied.

Honderdduizenden mensen reizen per dag door het Stationsgebied, werken er of brengen er al dan niet winkelend hun tijd door. Dit gebied wordt de komende twintig jaar herontwikkeld op basis van het raadplegende referendum dat vorig jaar plaatsvond. De gekozen visie A wordt momenteel uitgewerkt tot een concreet Masterplan; verbouwingen starten in 2004. De tentoonstelling toont de bedrijvigheid van het Stationsgebied zoals het nu is met het oog op de toekomstige veranderingen.

Fotografen
Marnix Schmidt Freelance fotojournalist
Berry Geerligs Hoofd Fotodienst Utrechts Archief Dick Termijn Zelfstandig fotograaf
Judith van IJken Conceptueel fotograaf Openingstijden 'Kijk Stationsgebied'
Dinsdag, woensdag, vrijdag 13.00 - 18.00 uur
Donderdag 13.00 - 21.00 uur
Zaterdag 13.00 - 17.00 uur

Van de tentoonstelling is een catalogus gemaakt, die voor EUR 3 in het Infocentrum te koop is.

Noot voor de media:
De fototentoonstelling 'Kijk! Stationsgebied' wordt op donderdag 17 april geopend. Inloop vanaf 16.30 uur, aanvang programma 17.00 uur, einde 18.00. Vanaf 16.00 is er gelegenheid om de fotografen te interviewen en zijn persexemplaren van de catalogus beschikbaar.

De bijgevoegde foto's zijn vrij van rechten.

Voor meer informatie kunt un zich wenden tot Radboud van der Linden, communicatieadviseur Projectorganisatie Stationsgebied, tel. 030 - 286 96 11, mobiel 06 - 26 330 840.

Utrecht, 10 april 2003