Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-04-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 09.30 u) Donderdag, 17 april 2003

District Maastricht

Maastricht; pistool
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie aanwijzingen dat bij een groepje jongeren, op het Oranjeplein in Maastricht, een pistool van hand tot hand ging. De politie confronteerde de groep jongeren met dit feit, echter bij nader onderzoek bleek niemand een pistool te hebben. Vervolgens vond de politie in de struiken een pistool. Dat werd in beslag genomen. Een van de jongeren van deze groep, een 19-jarige jongeman werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bekende namelijk dat het pistool van hem was. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; fiks aantal bekeuringen in Wijck
Bij toezicht en controles afgelopen woensdagmiddag en avond in het stadsdeel Wijck in Maastricht heeft de politie totaal 20 personen bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische dranken, allerlei verkeersovertredingen tot het bij zich hebben van een knuppel (in een auto).
Drie automobilisten (uit Maastricht en Herstal) bleken bij een controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Prins Bisschopsingel onder invloed hun voertuig te besturen. De bij de ademanalyses gemeten alcoholpromillages in hun bloed bedroegen ruim 0,6, ruim 1 en ruim 1,1 promille alcohol in hun bloed. De politie maakt proces-verbaal tegen deze automobilisten.

Maastricht; beledigingen
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Tongerseweg in Maastricht van een automobilist, gedroeg een mede-inzittende man in de auto, een 20-jarige man uit Eijsden zich zeer provocerend. Op een gegeven moment uitte de Eijsdenaar allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hielden de man dan ook meteen aan. Bij het overbrengen van de verdachte werd deze steeds agressiever waarbij hij de agenten trachtte te schoppen en ook een zogenaamde kopstoot te geven. De politie heeft de verdachte in het politiebureau ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.