Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 17-04-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhouding na diefstal
ALMERE Een 27-jarige Almeerder is donderdagochtend aangehouden in zijn woning aan de Golda Meirstraat na diefstal van een taxichauffeur. Met de taxi was de man naar huis gekomen vanaf Amsterdam. Toen hij vervolgens moest betalen, wilde hij geld wisselen. Daarbij pakte de 27-jarige echter het geld van de chauffeur aan zonder zijn biljet te overhandigen en nam de benen. Aan de hand van zijn signalement werd hij kort daarop alsnog aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

LELYSTAD Op de Oostvaardersdijk is woensdagnacht een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Na een melding dat de man betrokken was bij een diefstal en weggereden was is zijn auto, werd hij door agenten bij Lelystad Haven aan de kant gezet. In zijn wagen trof de politie gestolen bouwmateriaal aan, waarna hij is overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man reed zonder rijbewijs, omdat dat eerder was ingevorderd wegens rijden onder invloed. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na vernieling
ALMERE Een 58-jarige vrouw uit Almere is woensdagmiddag aangehouden nadat zij een emmer zeepsop over een vitrine met vlees van een slagerij in Almere Haven had gegooid. Beide partijen zouden al enige tijd problemen met elkaar hebben; de vrouw woont boven de slagerij. Zij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Aanrijding met letsel
URK Bij een aanrijding op de Almerelaan is woensdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Urk licht gewond geraakt. De vrouw reed over de Almerelaan, maar werd over het hoofd gezien door een 44-jarige plaatsgenoot in een bestelauto, die vanaf de Arubalaan de Almerelaan op wilde rijden. De vrouw is ter controle per GGD-ambulance meegenomen naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Rijden onder invloed
URK Twee bromfietsers van 22 en 23 jaar uit Urk zijn woensdagnacht aangehouden op de Pyramideweg wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de twee wegrijden bij een horecagelegenheid en hielden hen staande ter controle. Na hun aanhouding zijn ze overgebracht naar het bureau voor een blaastest: de 22-jarige had een promillage van 1.2 en krijg een boete en een rijverbod van vijf uren. De 23-jarige had een promillage van 1.25 en kreeg eveneens een rijverbod van vijf uren. Hij was echter al eens eerder aangehouden wegens rijden onder invloed, en kreeg daarom een proces verbaal erbij.

Eenzijdig ongeval na rijden onder invloed
EMMELOORD Op de Banterweg is donderdagochtend een 26-jarige automobilist uit Heerenveen aangehouden. Hij was met zijn auto over de kop gevlogen ter hoogte van de rotonde met de Muntweg en verklaarde dat dit was gebeurd nadat hij een klapband kreeg. Daarbij bleef de 26-jarige, evenals zijn passagier (gegevens onbekend), ongedeerd. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed verkeerde: zijn promillage was 1.6. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is afgesleept.

Rijden zonder rijbewijs
ALMERE Tijdens een controle is een 26-jarige automobilist uit Almere woensdagnacht aangehouden op de Hogering wegens rijden zonder rijbewijs. De man verklaarde dat hij de drie inzittenden van de auto wegbracht naar Amsterdam, omdat de eigenaar van de auto te moe was. De vier moesten hun reis zonder auto voortzetten. De bestuurder kreeg een boete.

Easy Rider controle Zeewolderdijk
ZEEWOLDE Circa 25 bromfietsers zijn woensdagmorgen tussen 07.30 en 08.30 uur gecontroleerd op de Zeewolderdijk. Daarbij werden zeven bekeuringen uitgedeeld voor te snel rijden en één voor het ontbreken van een bromfietscertificaat. Drie bromfietsers wilden voor de controle keren op de dijk, maar zijn alsnog gecontroleerd en kregen alle drie na de rollerbanktest een boete voor het overschrijden van de constructiesnelheid.

Lasercontrole Slingerweg
ZEEWOLDE Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun op de Slingerweg is woensdagmiddag een 47-jarige automobilist uit Genemuiden aangehouden. Hij reed 182 km per uur, waar maximaal 80 km per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.