Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-04-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 11.00 u) Donderdag, 17 april 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Merkelbeek, poging diefstal personenauto
Vanmorgen omstreeks 05.30 uur werd een bewoner aan de Bernhardstraat in Merkelbeek wakker van een aantal harde klappen. Toen hij vanuit zijn slaapkamerraam naar buiten keek zag hij twee personen in zijn op de oprit van zijn woning geparkeerde auto zitten. Daarom riep hij naar de mannen wat zij daar aan het doen waren en zag dat deze vervolgens wegrenden.
De man zag dat zijn auto de oprit af rolde en de auto van zijn buurman schampte en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. Kennelijk hadden de mannen de auto van de handrem gehaald. De auto raakte behoorlijk beschadigd.
Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Heerlen, winkeldievegge betrapt
Woensdag 16 april omstreeks 16.00 uur zag een personeelslid van een supermarkt aan het Homerusplein in Heerlen, dat de 44 jarige inwoonster van Heerlen een artikel, ter waarde van 21,26, in haar jaszak stopte en dit niet afrekende aan de kassa. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het bureau voor verder onderzoek. Daar bleek dat de vrouw al eerder winkeldiefstallen had gepleegd. Zij kreeg daarom geen geldboete opgelegd, maar mag zich te zijner tijd gaan verantwoorden voor de rechter (de politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte).

Kerkrade, hennepplantage ontruimd
Woensdag 16 april omstreeks 15.00 uur stelde de politie een onderzoek in een woning aan de St. Pieterstraat in Kerkrade. Zij had aanwijzingen dat daar een hennepplantage zou zijn. In twee kamers van deze woning werden respectievelijk 390 en 500 planten aan getroffen. Bovendien kreeg de politie aanwijzingen dat met de electriciteit is geknoeid (Essent werd ingeschakeld).
Alle planten, een koolstoffilter, 29 kweeklampen, 2 ventilatoren en aan taal trafos werden in beslag genomen.
Tegen de een van de bewoners/ hennepkweker wordt proces-verbaal opgemaakt.