Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 april 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
03-049350
Deurningen, Deuningerstraat
Dinsdag 15 april omstreeks 18.30 uur Een 34-jarige automobilist uit Deurningen reed vanuit de oprit van een woning achterwaarts het naast de Deurningerstraat gelegen fietspad op. Bij deze manoeuvre liet hij een over dit fietspad rijdende 39-jarige fietser uit Tilligte niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 39-jarige man diverse schaafwonden en lichte kneuzingen opliep. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling mocht hij naar huis.

Aanrijding met letsel
03-049819
Hengelo, Geerdinksweg
Woensdag 16 april omstreeks 15.30 uur Een 23-jarige vrouw uit Hengelo fietste op het fietspad gelegen naast de Geerdinksweg. Zij stak kort voor de kruising met de Deldenerstraat de Geerdinksweg over om naar een aan de overkant gelegen pand te gaan. Op de plek waar de 23-jarige overstak, is de rijbaan in 3 rijstroken verdeeld. Op de banen voor rechtdoor en rechtsaf reed het verkeer stapvoets of stond stil. Op de rijstrook voor het linksaf slaand verkeer reed een 32-jarige automobiliste uit Almelo. Zij zag de fietsster niet aankomen waardoor een aanrijding ontstond. De 23-jarige fietsster werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-049877
Oldenzaal, Lossersestraat
Woensdag 16 april omstreeks 16.15 uur Een 30-jarige motorrijder uit Borne reed op de Lossersestraat en kwam in een bocht naar rechts, even voorbij de kruising met de Postweg, ten val door vermoedelijk grind dat op de weg lag. De motor schoof door en kwam in aanrijding met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Westerbork. De 30-jarige liep letsel op aan zijn enkel, knie en hand en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed
03-050014
Weerselo, Morsweg
Donderdag 17 april omstreeks 01.20 uur Bij een controle bleek een 27-jarige automobilist uit Rossum onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 0,90 promille. De man kreeg hierop een rijverbod van 3 uren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen wegens poging inbraak 03-050036
Hengelo, Stationsplein
Donderdag 17 april omstreeks 03.40 uur Er kwam een melding binnen dat door drie personen werd ingebroken in een horecagelegenheid aan het Stationsplein. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden de drie verdachten aan; twee 25-jarige mannen en een 27-jarige man allen uit Hengelo. Op het pand zijn braaksporen aangetroffen. Voor zover bekend is er niets weggenomen.Bij de verdachten werd diverse gereedschap aangetroffen. De drie zijn voor nader onderzoek opgesloten.

Invordering rijbewijs wegens snelheidsovertreding 03-049946
Diepenheim, Deldensestraat
Woensdag 16 april omstreeks 20.05 uur Politieagenten werden op de Deldensestraat met hoge snelheid door een automobilist ingehaald. Er werd een snelheid van 134 km per uur gemeten, terwijl op genoemde plaats slechts 80 km per uur is toegestaan. De automobilist, een 33-jarige man uit Borculo, werd verzocht te stoppen, waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordwest-Twente:

Eenzijdig ongeval met letsel
03-049865
Vriezenveen, Harmsenweg
Woensdag 16 april omstreeks 15.15 uur Er kwam een melding binnen van een eenzijdig ongeval aan de Harmsenweg. Ter plekke bleek een auto op de kop in de sloot te liggen. Met behulp van de brandweer werden de twee inzittenden, een 43-jarige man uit Den Ham en een 76-jarige vrouw uit Vriezenveen, via de kofferruimte uit de auto bevrijd. Zij werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De juiste toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Aanhouding verdachten
03-050035
Rijssen
Donderdag 17 april omstreeks 03.45 uur Er kwam een melding binnen dat twee mannen met bivakmutsen aan de Venenslagen zouden lopen en aan auto's zaten. Hierop werd door de politie de wijk afgezet en een onderzoek gestart. Op een gegeven moment troffen politieagenten de twee verdachten aan in de Ooievaarstraat. Toen de verdachten de politie zagen, probeerden zij er vandoor te gaan. Zij konden echter kort daarop aangehouden worden. Bij de verdachten werd gereedschap aangetroffen alsmede tassen met autoradio's, waarvan het vermoeden bestaat dat deze van diefstal afkomstig zijn.Beide verdachten, een 37- en 45-jarige man (woonplaats onbekend), zijn voor nader verhoor opgesloten.