Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 17-04-2003 Persberichten district De Leijgraaf

AANHOUDINGEN INZAKE BEDREIGING TAXICHAUFFEUR, Uden

De politie heeft afgelopen week drie verdachten aangehouden en gehoord terzake bedreiging van een Bossche taxichauffeur. Het betreft een 37-jarige man en een 40 jarige vrouw uit Uden en een 33 jarige inwoner van IJsselstein. In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 december 2002 pikte de taxichauffeur twee mannen en een vrouw op bij een tankstation in Bruchem en bracht hen naar Uden. Aan het Nonnenveld in Uden werd hem een mes op de keel gezet waarna zijn drie passagiers uitstapten en er zonder te betalen vandoor gingen.

VREEMDELINGEN AANGEHOUDEN, Uden

Woensdagmiddag zijn aan het Horgetouw in Uden twee vermoedelijk Bulgaarse mannen van 42 en 31 jaar oud aangehouden. Het tweetal verrichtte werkzaamheden in de plantsoenen zonder daartoe gerechtigd te zijn. Zij verblijven volgens hun eigen zeggen in Den Haag. Donderdagmorgen is vastgesteld dat beiden illegaal in ons land verblijven en zullen zo snel mogelijk worden uitgezet.

INBRAAK IN WINKEL, Uden

In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een winkel aan de Zuiderpassage in Uden. Met een putdeksel is een grote ruit vernield. Vervolgens heeft men diverse goederen om moeten gooien om binnen te kunnen komen. De daardoor toegebrachte schade is erg groot. Het is nog niet bekend wat er uit de winkel is ontvreemd.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN, Uden

Naar aanleiding van een melding dat er was ingebroken in een aan de Nieuwe Markt in Uden geparkeerd staande personenauto en waarna de verdachte was weggereden in een personenauto heeft de politie een onderzoek ingesteld. De betreffende auto waarin de verdachte was weggereden kon in Elsendorp tot stoppen worden gedwongen en de bestuurder, een 34-jarige man zonder vaste- woon of verblijfplaats, worden aangehouden. Op de passagiersstoel lagen enkele van diefstal afkomstige autoradio`s. De auto waarin de verdachte reed was eerder op de dag ontvreemd vanaf de Parallelweg in Cuijk. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.