Gemeente Tilburg

17-4-2003
Zondagreiniging in de binnenstad
BAT en Hectas vanaf tweede paasdag weer van start

Vorig jaar heeft de raad besloten om met ingang van 2003 de zondagreiniging van medio april tot en met medio september een structureel karakter te geven. Het gebied waar 's zondags gereinigd gaat worden is groter dan het kernwinkelgebied, waar ook op koopzondagen schoongemaakt wordt.

In het kernwinkelgebied en daaromheen, zal het vuil achtergelaten door het uitgaanspubliek opgeruimd worden. Tevens worden de prullenbakken leeggemaakt. Het gedeelte van het horecaconcentratiegebied wat in het kernwinkelgebied ligt wordt door Hectas schoongemaakt, het overige gedeelte door het BAT. De gemeente Tilburg heeft besloten het niveau van schoonhouden flink te verhogen. Er wordt dan ook wel verwacht dat gebruikers hun eigen verantwoordelijkheid nemen en de vervuiling tegen gaan.

Het gebied waar het om gaat ligt tussen de Oude Markt en de Korte Heuvel. Niet alle straten worden schoongemaakt, alleen de straten die tot het horecaconcentratiegebied behoren.

Het schoonmaken is niet bedoeld om het vuil wat door evenementen wordt veroorzaakt op te ruimen. In de vergunningen is vastgelegd dat de organiserende vereniging of stichting het gebied veegschoon moet opleveren.