PERSBERICHT - 2003-04-17

Kunstzinnige opening Aspergeseizoen 2003

Vandaag is het Aspergeseizoen 2003 officieel geopend. Traditioneel vindt deze opening op de derde donderdag van april plaats. Locatie van deze opening was ditmaal de Kunsthal te Rotterdam, waar op deze dag officieel ook een tentoonstelling Aspergeschalen uit de collectie van Juffermans geopend werd. Tijdens deze bijeenkomst werd Cees Helder geïnstalleerd als asperge-ambassadeur 2003.

Nadat jaren het veilinggebouw van ZON in Venlo het decor van deze opening vormde, is sinds vorig jaar gekozen deze opening juist in andere regios van Nederland te organiseren. In tegenstelling tot de gemiddelde Limburger is het fenomeen asperges in andere regios bij de consument minder bekend. Dit was voor de Stichting Dubbel A aanleiding om vorig jaar de opening in het Limburgpaviljoen op de Floriade te organiseren, en dit jaar in de Kunsthal te Rotterdam.

Tijdens de bijeenkomst in de Kunsthal werd tevens de expositie Aspergeschalen geopend door Mies Bouwman, en werd Cees Helder geïnstalleerd als asperge-ambassadeur 2003. Cees Helder is patron-cuisinier van Restaurant Parkheuvel te Rotterdam, Nederlands eerste en enige restaurant met drie sterren in de fameuze Guide Michelin.

Met het installeren van een asperge-ambassadeur wil de Stichting Dubbel A bereiken dat het product asperges ook buiten de grenzen van Limburg meer bekendheid krijgt en vaker op de menukaart van de consument komt te staan.

Tijdens de opening in de Kunsthal kregen de gasten uiteraard ook informatie over Limburg overhandigd in de vorm van het Aspergemagazine Van bed tot bord. Dit magazine boordevol informatie over asperges en bezoekjes aan het aspergegebied, heeft de Stichting Dubbel A aan het begin van het seizoen verspreid. Consumenten kunnen dit magazine gratis opvragen bij de VVV via 0900-202 5588.

Deze officiële opening en de uitgifte van het aspergemagazine, zijn verzorgd door de Stichting Dubbel A. Een toepasselijke naam voor een stichting die zich vooral tot taak heeft gesteld om elk jaar aan de opening van het aspergeseizoen zoveel mogelijk inhoud, imago en bekendheid te geven. In Dubbel A zijn vertegenwoordigd de Stichting Afzetbevordering Asperge, Asparagus Centre, ZON, Nationaal Aspergemuseum De Locht, VVV Noord- en Midden-Limburg en de Confrérie de lAsperge Limbourgondië.