Politie Zeeland



W-2536-2003 AANRIJDING ONDER INVLOED


Een 36-jarige Vlissinger is donderdagmiddag aangehouden nadat hij, onder invloed van alcohol, zijn auto total loss had gereden bij een kop/staartbotsing in Oost-Souburg.
De Vlissinger was op de Karolingenbaan achter op de auto van een 48-jarige Middelburger gereden. Tevens was de auto van de 36-jarige man niet verzekerd en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De Middelburgse automobilist kwam met de schrik vrij.



O-2537-2003 AUTO IN DE SLOOT


Een 19-jarige man uit Yerseke is donderdag rond 17.00 uur op de A58 t.h.v. Waarde met zijn auto in een sloot tot stilstand gekomen waarbij zijn auto vermoedelijk total loss is geraakt.
De man kwam uit de richting van Rilland toen hij met zijn voorwiel in de middenberm geraakte en na een stuurcorrectie in de sloot tot stilstand kwam. De bestuurder kwam met de schrik vrij.



O-2538-2003 RIJBEWIJS INGEVORDERD


Van een 43-jarige automobilist uit Roosendaal is donderdagavond op de Europaweg Noord te Nieuwdorp het rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed van alcohol.
Uit een blaastest bleek dat hij bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.



O-2539-2003 BROMFIETSCONTROLE


In het centrum van Zierikzee werd donderdag tussen 19.00 uur en 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden in samenwerking met verkeershandhaving en wijkagenten.
Tijdens deze controle werden 11 brommers op de rollerbank gezet waarvan er 8 te veel vermogen hadden. Tevens was een enkele brommer niet verzekerd en had een andere brommer een te gladde band.