Provincie Utrecht

Persbericht

Speciaal voor buitenlandse investeerders

Provincie Utrecht lanceert promotiesite

18-4-2003
De provincie Utrecht is online gegaan met een nieuwe website: www.investinutrecht.com Op dit adres kunnen buitenlandse investeerders terecht voor een bijzondere kennismaking met de provincie. De website is één van de communicatiemiddelen waarmee de provincie Utrecht het internationale bedrijfsleven probeert te interesseren om zich in dit gebied te vestigen.

Buitenlandse investeerders zijn voor de provincie Utrecht een belangrijke doelgroep. In de provincie Utrecht zijn momenteel meer dan 1100 buitenlandse bedrijven gevestigd. Via een netwerk met het ministerie van Economische Zaken, bedrijfsmakelaars, consultants en andere (semi)overheden knoopt de provincie vaak in een vroeg stadium contacten aan met deze buitenlandse ondernemers. Vaak gaat het om Amerikaanse bedrijven die actief zijn in kennisintensieve sectoren als ICT en zich oriënteren op een geschikte locatie voor hun bedrijf in Europa. De nieuwe website is vooral bedoeld om deze ondernemers warm te laten lopen voor een bezoek (fact finding) aan de provincie Utrecht. Om nauw aan te sluiten op de wensen en informatiebehoefte van de doelgroep is deze website tevoren getest door een panel met ondernemers.

Virtuele rondleiding
Invest in Utrecht biedt grafische informatie over de ligging van het Utrechtse knooppunt in Nederland, feiten en cijfers over de economische ontwikkeling van deze regio en een impressie van de diverse typen bedrijvenlocaties die deze provincie in de aanbieding heeft, variërend van kantoren tot aan bedrijfsverzamelgebouwen voor de kleinere, startende ondernemer. Naast deze feitelijke gegevens wil de website de bezoeker een gevoel geven hoe het is om in deze provincie te leven. Een virtuele rondleiding vanaf de Dom dwars door Utrecht is daarom opgenomen als één van de attracties in deze website.

Een toekomstige toepassing die de komende zomer wordt opgeleverd, is een database met informatie over buitenlandse investeerders, die toegankelijk wordt gemaakt via diverse zoekmogelijkheden. De site wordt verder aangevuld met profielen van bekende ondernemingen die in Utrecht zijn neergestreken. Ook voor informatie over subsidiemogelijkheden voor bedrijven, de Utrechtse kennisinstellingen en praktische service die door de sector Economische Zaken van de provincie wordt geleverd, kan men terecht op www.investinutrecht.com

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196 of Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl