Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Laatste kans!

Gratis regenwater, dat laat je toch niet lopen?

Publicatiedatum: 18 april 2003

De gemeente Leiden doet mee aan de actie Ton voor Water. U kunt voor EUR 33,50 een regenton van 220 liter kopen. Hiermee bespaart u vele liters water en steunt u een waterproject van de NOVIB. Van elke verkochte ton gaat EUR 5.- naar een waterproject in Ethiopië.

MILIEUDIENST - De donkergroene kunststof regenton heeft een inhoud van 220 liter en is ongeveer 1 meter hoog. U kunt de ton op een eenvoudige manier op een regenpijp aansluiten. De prijs van EUR 33,50 is inclusief kraantje en overloop tegen overstromen. Water dat in de regenton wordt opgevangen is kalkarm en daardoor zachter voor planten dan leidingwater. Ook voor de planten binnenshuis is dit water daarom geschikt. Het gebruik van een regenton levert een jaarlijkse besparing op van enkele duizenden liters water per gezin.

Water

Per dag gebruiken we in totaal ongeveer 134 liter water per persoon. Hiervan gebruiken we maar zes liter als drinkwater. In ontwikkelingslanden is een minimale hoeveelheid schoon drinkwater niet voorhanden. Van elke verkochte ton gaat EUR 5,- naar een waterproject van de NOVIB in Ethiopië, waar er onder meer drinkwatervoorzieningen van aangeboord of aangelegd worden.

Hoe doet u mee?

U vult de bon in en stuurt deze vóór 22 april aanstaande op. Een demonstratieton kunt u vanaf maandag 31 maart bekijken in de hal van het Stadsbouwhuis, Lange Gracht 72 in Leiden.

Ophalen van de ton

U kunt uw ton (met de auto) ophalen van maandag 12 mei tot en met vrijdag 16 mei bij Wijkonderkomen Stadsdeel Noord, Hallenweg 14 (achter de Groenoordhallen, te bereiken vanaf de Gooimeerlaan). Van maandag tot en met donderdag kunt u de ton ophalen tussen 7.30 en 16.00 uur, op vrijdag tot 15.00 uur.

Neemt u EUR 33,50 contant mee? Op de werf is geen wisselgeld aanwezig en creditcards of pinpassen worden niet geaccepteerd.

Met deze campagne willen de initiatiefnemers, de Milieudienst West-Holland en de gemeente Leiden aandacht besteden aan waterbesparing. De gemeenten Alkemade, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude doen ook mee aan de actie.

Mocht u vragen hebben, neemt u dan contact op met mevrouw J. Walstra op telefoonnummer (071) 515 34 05.

Deze pagina is gewijzigd op 18-04-2003