CD&V
Wetstraat 89
1040 Brussel
Tel : 02.238.38.11
Fax : 02.230.43.60
www.cdenv.be

E-mail : inform@cdenv.be

NIEUWSBRIEF
18 april 2003

CD&V'ERS IN WOORD EN BEELD

Vanavond zit STEFAAN DE CLERCK in Terzake, in debat met Karel De Gucht. Vanaf 20.00u op Canvas.

Zaterdag is het de beurt aan PIETER DE CREM, die in Terzake de degens kruist met Mieke Vogels. Canvas, 20.00u.

Zondag is STEFAAN DE CLERCK te gast in Zwart of Wit. Te bekijken op Liberty TV, te beluisteren op Radio Contact of te volgen op www.politicsinfo.net.

Nog op zondag ziet u STEFAAN DE CLERCK in het gezelschap van een resem CD&V-kandidaten in Doe De Stemtest, op TV1, vanaf 19.45u.

Maandag ziet u HERMAN VAN ROMPUY en ERIC VAN ROMPUY in de eerste uitzending van Bracke & Crabbé. Op TV1 om 22.25u.

Wie er niet genoeg van krijgt leest vanaf dinsdag een interview met HERMAN VAN ROMPUY en ERIC VAN ROMPUY in Humo.

Ook op dinsdag gaat onze verkeersspecialist JOS ANSOMS in debat met Freya Van Den Bossche in Kies Recht, op VTM om 22.10u

VERWILGHEN KIEST VOOR DE STRAFFELOOSHEID

CD&V vindt dat minister een totaal verkeerd signaal geeft aan de samenleving en gevangen. Gevangen vrijlaten om een sociaal conflict op te lossen is machtsafwending. De regering was beter ingegaan op het bemiddelingsvoorstel van Ittre-Andenne dat TONY VAN PARYS heeft geformuleerd. Meer op www.cdenv.be

PERMANENT TOEZICHT BIJ FILES NODIG

JOS ANSOMS wil permanent toezicht bij files en betere controles op rij- en rusttijden zijn even noodzakelijk als verbod op cruise-control. Bij de recente ongevallen op de autosnelwegen zijn er twee zaken die erg opvallen: zij gebeuren steeds in de staart van de files, en de betrokkenheid van vrachtwagens is zeer groot. CD&V-Kamerlid Jos Ansoms steunt het verbod op cruisecontrol-systemen. Zoals hij vorige woensdag reeds verklaarde in de pers (zie GvA), leidt dit systeem al te gemakkelijk tot concentratieverlies. Toch is het verbod op cruisecontrole voor hem onvoldoende. Hij pleit voor twee fundamentele maatregelen die misschien minder spectaculair, maar zeker even efficiënt zijn. Alleen moet de politieke wil aanwezig zijn, en dat is helaas niet het geval.

Meer op www.cdenv.be/actueel/persberichten/2003/04/ongevallen.php

DE WEG VOORUIT IS DE ENIGE OPTIE

Deze week ondertekenden 25 landen het verdrag betreffende de uitbreiding van de EU met 10 nieuwe lidstaten. CD&V steunt deze stap die op 1 mei 2004 tot het volwaardig lidmaatschap zal leiden van Cyprus, Malta en 8 Centraal- en Oost-Europese landen. Deze uitbreiding is van een andere orde dan de vorige. Ze is niet alleen uniek qua omvang, maar ook wezenlijk anders. STEFAAN DE CLERCK en MARIANNE THYSSEN leggen uit waarom.

Lees dit op www.cdenv.be/actueel/persberichten/2003/04/europa.php

CD&V: "WWW.STOPCANNABIS.BE"

De Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD) wil samen met minister Vogels jongeren tussen 17 en 25 jaar bewuster te leren om te gaan met alcohol. "Prima, maar waarom geeft de regering tegelijk verkeerde signalen als het over druggebruik gaat?", vragen STEFAAN DE CLERCK en JO VANDEURZEN zich af.

Meer op www.cdenv.be/actueel/persberichten/2003/04/stopdrugs.php

DRUGSBELEID OP DE KORREL

Ook in onze camapgne wordt het drugbeleid van deze regering op de korrel genomen. Kent u onze animatiefilmpjes al? Het nieuwste gaat over het gedoogbeleid. Stuur door naar al uw vrienden en kennissen.

U vindt het hier: www.cdenv.be/campagne/modelstaat/

ONZE KANDIDATEN STELLEN ZICH VOOR

Heeft u uw keuze al gemaakt? Neem vlug een kijkje en ontdek de kandidaten die het best bij u passen.

Neem hier een kijkje www.cdenv.be/kandidaten/

Luk Vanmaercke
Tel 02 238 38 76
lvanmaercke@cdenv.be
http://www.cdenv.be/

CD&V, Wetstraat 89, 1040 Brussel