Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Dossier Klassieke vogelpest

Wijziging Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 dd. 18-04-2003 19:00 uur

Toelichting voor de Staatscourant

Naar aanleiding van een ernstige verdenking van de aanwezigheid van aviaire influenza bij pluimvee op een bedrijf in Deurne is het vervoersbeperkingsgebied Nederweert als beschreven in bijlage I (Vervoersbeperkingsgebieden), onderdeel 2, van de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 uitgebreid.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER
EN VISSERIJ,

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Gelet op Richtlijn 92/40/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 19 mei 1992 tot vaststelling van communautaire maatregelen voor de bestrijding van aviaire influenza (PbEG L 167);

Gelet op artikel 10, eerste lid, van Richtlijn 90/425/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en producten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEG L 224);

Gelet op de artikelen 17, 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I

Bijlage I, onderdeel 2, bij de Regeling vervoersbeperkingsgebieden pluimvee 2003 wordt vervangen door de bij deze regeling opgenomen bijlage.

Artikel II

Deze regeling wordt aan de media bekend gemaakt en treedt op 18 april 2003, om 19.00 uur in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUURBEHEER EN VISSERIJ,

Bijlage

2. Vervoersbeperkingsgebied Nederweert
1. De artikelen 1 tot en met 10 van de regeling zijn op dit gebied van toepassing.
2. Het gebied is begrensd als volgt:
1. De spoorlijn (Sevenum) volgend in oostelijke richting tot aan kruising spoorlijn met de A73 ter hoogte van Afslag 13 (Sevenum).
2. Vanaf Afslag 13 (Sevenum) de Snelweg A73 volgend in zuidoostelijke richting tot aan Kaldenkerkerweg. 3. Kaldenkerkerweg volgend in oostelijke richting tot aan de Nederlands-Duitse grens.
4. Nederlands-Duitse grens volgend in zuidelijke richting tot aan de Herkenbosserweg (N570).
5. Herkenbosserweg (N570) volgend in noordwestelijke richting opvergaand in Keulsebaan (N570) tot Sint Wirosingel. 6. Sint Wirosingel volgend in noordelijke richting tot Koninginnelaan.
7. Koninginnelaan volgend in westelijke richting tot aan de Bredeweg.
8. Bredeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Karel Doormanstraat overgaand in Heinsbergerweg (N293) tot aan de Pastoor Siebenstraat (St. Odiliënberg). 9. Pastoor Siebenstraat (St. Odiliënberg) volgend in zuidwestelijke richting tot aan St. Odilliastraat . 10. St. Odilliastraat volgend in zuidwestelijke richting overgaand in de Hagelkruisweg overgaand in Linnerweg (N571) overgaand in Waert overgaand in Waarderweg tot aan Huysbongerdweg (Montfoort).
11. Huysbongerdweg (Montfoort) volgend in zuidwestelijke richting overgaand in Schrevenhofweg overgaand in Hingenderstraat (St. Joost) overgaand in St. Joosterweg tot aan Echterstraat. 12. Echterstraat volgend in westelijke richting overgaand in Wilhelminalaan (Echt) overgaand in St. Jorisstraat overgaand in Diepstraat overgaand in Aasterbergerweg overgaand in Hogeweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Jan Petersstraat overgaand in Maasheuvel tot aan de Maaseikerweg (Roosteren).
13. Maaseikerweg (Roosteren) volgend in westelijke richting tot aan Nederlands-Belgische grens.
14. Nederlands-Belgische grens volgend in noordwestelijke richting tot aan de Grensweg (Budel).
15. De grensweg (Budel) volgend in noordoostelijke richting tot aan Dammerstraat.
16. Dammerstraat volgend in oostelijke richting in Midbuulweg overgaand in Mulkstraat tot aan Meewortel. 17. Meewortel volgend in oostelijke richting tot aan de Randweg Oost (N611)
18. De Randweg Oost (N611) volgend in noordelijke richting tot aan Nieuwedijk.
19. Nieuwedijk volgend in westelijke richting tot aan de Maarheezeweg.
20. Maarheezeweg volgend in noordelijke richting overgaand in Zitterd overgaand in Dorpsstraat (Soerendonk) overgaand in Molenheide overgaand in De Kleine Bruggen overgaand in Moonslaan (Maarheeze) tot aan Stationsstraat. 21. Stationsstraat volgend in oostelijke richting tot aan de Sterkselseweg.
22. Sterkselseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in Pastoor P. Thijssenlaan tot aan Heezerweg (Sterksel) 23. Heezerweg (Sterksel) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Sterkselseweg tot aan Somerenseweg (Heeze) 24. Somerenseweg (Heeze) volgend in oostelijke richting overgaand in de Provincialeweg tot aan Witvrouwenbergweg. 25. Witvrouwenbergweg volgend in noordelijke richting tot aan Kanaaldijk Noord (N266).
26. Kanaaldijk Noord (N266) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Rijksweg (N266) overgaand in Stipdonk (N266) overgaand in Kanaaldijk Zuidwest (N266) overgaand in Kanaaldijk Noordwest (N266) overgaand in Kanaaldijk (N266) overgaand in Oranjelaan (N266) tot aan de Gemertseweg (N272). 27. Gemertseweg (N272) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Beeksedijk(N272) overgaand in Zuid om (N272) overgaand in Oost om (N272) overgaand in Peeldijk (N272) overgaand in Elsendorpseweg (N272) tot aan de Ripseweg (N277) .
28. Ripseweg (N277) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Burgemeester Wijtvlietlaan (N277) tot aan de Ripsestraat. 29. Ripsestraat volgend in noordoostelijke richting overgaand in Oploseweg overgaand in Deurneseweg tot aan Loonseweg. 30. Loonseweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oploseweg via 14 Oktoberplein tot aan Venrayseweg. 31. Venrayseweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Overloonseweg tot aan Noordsingel.
32. Noordsingel volgend in westelijke richting tot aan Westsingel.
33. Westsingel volgend in zuidelijke richting overgaand in oostelijke richting in Zuidsingel tot aan Leunseweg. 34. Leunseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Albionstraat (N553) overgaand in oostelijke richting in Horsterweg (N553) overgaand in zuidelijke richting in Venrayseweg (N553) overgaand in Jacob Merlostraat overgaand in Herstraat tot aan Gasthuisstraat.
35. Gasthuisstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Stationsstraat.
36. Stationsstraat volgend in zuidelijke richting tot aan de spoorlijn.

Regeling


---