Gemeente Eindhoven

Persbericht: 11 april 2003, no. 65

Project De Held

Het project De Held loopt sinds januari 2003 ook in de stad Eindhoven. Het project heeft een duidelijk doel: in Eindhoven mag niemand buitenspel staan. Hier is geen plaats voor racisme en pesten. Daarom kunnen de deelnemende scholen een beroep doen op een paar bijzondere medespelers: de profs van FC Eindhoven. De eerste scholen zijn reeds bezocht en het was een groot succes voor kinderen en spelers.

Al deze bezochte groepen zijn uitgenodigd om op 18 april aanstaande de wedstrijd FC Eindhoven Go Ahead Eagels te bezoeken. Aan deze speciale wedstrijd zit een spandoekenwedstrijd gekoppeld, op het spandoek komt het behandelde thema racisme, pesten en onsportief gedrag naar voren. Voor aanvang van de wedstrijd loopt de jury, bestaande uit Mw. M. Mittendorf (wethouder jeugd en gezin), Dhr. Imming (voorzitter FC Eindhoven) en Dhr. Gilissen (directeur Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling) langs alle spandoeken om hun keuze te maken. In de rust van de wedstrijd vindt dan de prijsuitreiking plaats.

Tevens worden alle bezochte groepen uitgenodigd voor een voetbalclinic die op 28 mei 2003 in het stadion van FC. Eindhoven gaat plaatsvinden van 13.30 15.30 uur.

Het project De Held bestaat uit een gastles van ongeveer twee uur voor groep 8. Deze wordt geheel verzorgd door spelers van het eerste elftal van FC Eindhoven, in samenwerking met het stedelijk sportstimuleringsproject Sportformule van Sportbedrijf De Karpen. Zij laten de kinderen zien wat je kunt doen tegen racisme, pesten en onsportief gedrag. De oplossing ligt in het samenwerken, samen spelen. In het tweede uur wordt daarom door de voetballers samen met de kinderen een kleine competitie gespeeld.

Het is een samenwerkingsverband tussen de oprichters van het project De Held, F.C. Eindhoven en het sportstimuleringsproject Sportformule van Sportbedrijf de Karpen.
In elk kind schuilt een held. Dit is de gedachte achter het bijzondere project De Held dat begin april 1996 in Den Haag van start is gegaan en waaraan inmiddels ruim 100 groepen 8 hebben deelgenomen.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Sportformule, het stedelijk steunpunt voor schoolsport, tel.nr. 040-2382723.

© 2003 Gemeente Eindhoven