AutoRai

14-4-2003

Nationaal Automobiel Museum heropend

Louwman Collection is de nieuwe naam voor het Nationaal Automobiel Museum dat na een volledige herinrichting en grondige verbouwing heropent op Goede Vrijdag 18 april. De naam Nationaal Automobiel Museum blijft nog wel als subtitel fungeren.

De nieuwe naam is gekozen om te benadrukken dat het museum de collectie toont die door twee generaties van de familie Louwman bij elkaar is gebracht. De collectie is al gestart in 1934 en is hiermee de oudste privé-collectie ter wereld. De laatste jaren wordt de collectie door de nationale en internationale vakpers geprezen en betiteld als één van de mooiste automobielcollecties ter wereld.

Herinrichting
De herinrichting in het museum heeft ertoe geleid dat de ruim tweehonderd automobielen overzichtelijker en logischer gepresenteerd worden. Er is meer vanuit de bezoeker geredeneerd, die de automobielen in een chronologische volgorde wil zien. Daarnaast is er een aparte hal gecreëerd voor de race- en sportautos, net als een additionele ruimte voor ruim honderd (motor)fietsen. Inmiddels bedraagt het totale oppervlakte van het museum maar liefst 12.000 m2.

www.louwmancollection.nl
Alle automobielen van de collectie zijn in de afgelopen maanden op professionele wijze gefotografeerd en zijn inmiddels te vinden op de internetsite www.louwmancollection.nl.

Uiteraard zijn hier ook allerlei wetenswaardigheden te vinden over de collectie en informatie over openingstijden, entreeprijzen en een routebeschrijving.

Openingstijden, prijs en locatie
De Louwman Collection is te bezichtigen vanaf Goede Vrijdag 18 april, dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur, op zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 8 euro p.p., kinderen t/m 12 jaar en 65+ vier euro p.p.. Gratis parkeergelegenheid. Het museum is gelegen aan de A27, Breda - Gorinchem, afrit 20 Geertruidenberg.

Louwman Collection - Nationaal Automobiel Museum Steurweg 8, 4941 VR Raamsdonksveer, tel. (0162) 585400