Gemeente Breda

Persberichten

15-04-2003

Parkeergarage de Prins open

Op vrijdag 18 april opent parkeergarage de Prins aan de Middellaan 60 haar deuren voor het publiek. De Prins is de vijfde bewaakte parkeergarage van de gemeente Breda. Deze nieuwe parkeergarage heeft 475 parkeerplaatsen, verdeeld over twee ondergrondse niveaus.

Bij het ontwerp en de bouw van de Prins is uitgegaan van de laatste ontwikkelingen op het gebied van parkeergarages en eisen op het gebied van veiligheid. Zo waken 34 cameras over de veiligheid van de bezoekers en de autos in de garage. Verder zijn er op 20 plaatsen in de Prins speciale oproeppunten, waar bezoekers rechtstreeks contact met de beheerder van de garage kunnen zoeken. De Prins is ook uitgerust met speedgates. Dit zijn speciale hekken die vliegensvlug open en dicht gaan als een automobilist aankomt of na het betalen de parkeergarage weer verlaat.

Bewoners
Van de 475 parkeerplaatsen in de garage zijn er 80 bestemd voor de bewoners van de woningen in het appartementencomplex de Prins, dat boven de garage ligt. Omdat boven de Prins ook de kantoren van de Stichting Thuiszorg en Wonen Breda zijn gevestigd, zijn er extra parkeerplaatsen en voorzieningen voor gehandicapten in de garage gerealiseerd.
De Prins is van maandag tot en met zaterdag open van 07.00 tot 19.00 uur, op koopavonden tot 22.00 uur en op koopzondagen van 10.00 tot 18.00 uur. De parkeertarieven in de Prins zijn hetzelfde als in de overige parkeergarages in Breda.

Breda, 15 april 2003