Gemeente Papendrecht

Aanpassingen huisvuilroutes en compost
Op Goede Vrijdag (vrijdag 18 april) wordt het huisvuil volgens het normale rooster opgehaald. De route van Tweede Paasdag, maandag 21 april, verschuift naar dinsdag 22 april. Woensdag 30 april (Koninginnedag) wordt er geen huisvuil opgehaald, maar komt de vuilniswagen al een dag eerder, namelijk op dinsdag 29 april. De route van maandag 5 mei ten slotte, verschuift naar dinsdag 6 mei. Op de gemeentewerf kunnen geĂŻnteresseerden in de week van dinsdag 22 april tot en met vrijdag 25 april weer compost halen; op is op.

Dodenherdenking
De Dodenherdenking op zondag 4 mei start dit jaar met een bijeenkomst in de RK-kerk aan de Seringenstraat. De kerk is geopend vanaf 18.30 uur; tussen 18.45 en 19.10 uur worden toespraken gehouden door de burgemeester en een vertegenwoordiger van het OKP (Overlegorgaan Kerken Papendrecht). Ook wordt (onder voorbehoud) een gedicht voorgedragen door een leerling van het Papendrechtse basisonderwijs. Vervolgens start de stille tocht, waarna om 20.00 uur op de begraafplaats twee minuten stilte in acht worden genomen. Ook een delegatie van de Indische gemeenschap neemt deel aan de tocht.

Informatiebijeenkomst Stichting Stolpehove en gemeente over Kleine Waal
De gemeente en de Stichting Stolpehove houden donderdag 24 april 2003 een informatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen voor De Kleine Waal. Op het programma staan:
het bestemmingsplan en de inspraakprocedure;
het onderwerp `gewijzigde zorgvormen vragen andere huisvesting'; de presentatie van de nieuwbouwplannen De Kleine Waal. De informatieavond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de recreatieruimte van De Kleine Waal.