Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 15-04-2003

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending vrijdag 18 april
Nederland 2 - 21.30 uur


Portret van een zieke vriend in de tros tv show

In de TROS TV SHOW van vrijdag 18 april a.s. portretteert Ivo Niehe een persoonlijk vriend, chirurg prof. dr. Rob Wesdorp.

Als hoofd heelkunde van het VU-ziekenhuis in Amsterdam heeft Wesdorp honderden kankerpatiƫnten behandeld en in 1988 kreeg hij te horen dat hij zelf lymfklierkanker had. Levensverwachting: acht jaar. Chemo en bestraling hadden niet het gewenste resultaat. Zelfs een geslaagde beenmergtransplantatie had uiteindelijk geen effect, de kanker bleef terugkomen.

En toch zijn we inmiddels vijftien jaar verder. Wesdorp zocht antwoorden voor zijn probleem buiten de reguliere geneeskunde. Heel ongebruikelijk voor een arts. Hij ging op onorthodoxe, omstreden manier de strijd aan met kanker. Wesdorp koos voor een totaal andere leefwijze, stopte me werken en ging voor een stressloos leven. En het werkte.

Vanaf 1988 volgt Ivo Niehe het hele proces. In de loop van de jaren ontstond tussen Rob Wesdorp en Niehe een bijzondere vriendschap. Wesdorp had al vijf kinderen uit twee relaties, maar werd tijdens zijn ziekte verliefd op collega-arts Sandra. Ze trouwden en via IVF kregen Rob en Sandra acht jaar geleden een drieling.

Vorige week kwam de kanker voor de derde keer terug. Nu zo hevig dat Wesdorp voor het eerst voor de keuze stond om te stoppen met de behandeling of toch weer gaan voor een nieuw soort chemo....





Ingezonden persbericht