Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (17/4)

donderdag 17 april 2003

Verdachten containerbrand morgen voorgeleid

BREDA- De twee 20 jarige verdachten, die gistermiddag door de politie na een klopjacht werden aangehouden, voor de brandstichting van een container waarin twee zwervers zaten opgesloten, worden morgen voorgeleid aan justitie. De twee worden verdacht van poging tot moor cq doodslag en brandstichting op twee 41 jarige Bredase zwervers.

De container was bij de twee zwervers al enige tijd als verblijfplaats in gebruik en zou maandagavond rond 20.40 uur door de twee verdachten zijn aangestoken. De politie vermoedt dat een mogelijke ruzie aan het gebeuren vooraf is gegaan. Waarover precies is nog niet duidelijk, maar dat wordt door de politie nog nader onderzocht.

Uit het onderzoek is gebleken dat zowel de verdachten als slachtoffers elkaar kennen vanuit hun zwervend bestaan. Uit deze contacten zijn vermoedelijk spanningen ontstaan, die maandagavond zouden zijn geescaleerd en hebben geleid tot het in brand steken van de container. De toevallig passerende bemanning van een brandweerauto kon de brand tijdig blussen en erger voorkomen. Met tweedegraads brandwonden werden de twee zwervers een nacht ter observatie en behandeling in een Bredaas ziekenhuis opgenomen. Morgen worden de twee verdachten voorgeleid aan justitie.

Brand bij Vloeiweide tijdig onder controle

RIJSBERGEN - Een brand in het bosgebied bij de Vloeiweide aan de Beukenhof in Rijsbergen was vanmiddag snel onder controle toen enkele stalknechten van de nabij gelegen Beukenhof met spaden en zand verdere uitbreiding konden voorkomen. De brandweer heeft de bluswerkzaamheden vervolgens overgenomen. Ongeveer 100 vierkantemeter gras en struiken werd door de brand beschadigd. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Bron: R. van Kuik