Gemeente Eindhoven

Persbericht: 17 april 2003

Meerhovens project wint Brabantse Emancipatieprijs

Op donderdag 17 april is in het Provinciehuis in s-Hertogenbosch de Emancipatieprijs Noord-Brabant 2003 uitgereikt. Het succesvolle Meerhovense project Zwemexpress was winnaar in de categorie personen.

Het Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant reikte voor de zesde keer deze prijs uit. De prijs bestaat uit een beeld in brons en steen en een geldbedrag van 1.000 euro, beschikbaar gesteld door de Provincie Noord-Brabant.
In aanmerking voor de prijs kwamen projecten met een vernieuwende inbreng op het gebied van emancipatie. Gekeken werd naar goede paktijk-voorbeelden waarin mensen hun werk gemakkelijker kunnen combineren met de zorg voor kinderen en naasten.

Het prijswinnende project Zwemexpress is een initiatief van de mobiliteitswinkel Meerhoven dat onderdeel uitmaakt van het Informatiecentrum Meerhoven.
De zwemexpress reed in het najaar van 2002. Iedere dinsdagmiddag werden de deelnemende kinderen om 15.15 uur van hun school in Meerhoven met een taxibusje naar zwembad Den Ekkerman in Veldhoven gebracht. Daar werden de kinderen een uur door gediplomeerde zweminstructeurs vermaakt. Na afloop haalde de taxi de kinderen weer op bij het zwembad en zette hen tussen 17.15 en 17.30 uur in Meerhoven thuis voor de deur weer af.

© 2003 Gemeente Eindhoven