Ingezonden persbericht

Voorspoedig Familiewerk

In april 2002 is het project Familiewerk van start gegaan. Dit project wordt uitgevoerd door het Deltion College, in opdracht van de gemeente Zwolle. Het project wordt medegefinancierd door de Europese Unie en loopt tot midden 2004. Het doel is herintreding op de arbeidsmarkt van werkloze ouders die tot een etnische minderheid behoren. Het unieke van het project is dat het zich niet alleen richt op de werkloze ouders, maar op het gezin als geheel. Zo wordt er bijvoorbeeld kinderopvang geregeld, zodat de ouders in kwestie ook daadwerkelijk de deur uit kunnen om te gaan werken of een opleiding te volgen.

Er doen 40 gezinnen mee aan het project. Een aantal van de ouders heeft inmiddels werk gevonden dankzij Familiewerk. Anderen volgen bijvoorbeeld een taal- of administratieve opleiding, of hebben die al afgerond. Zij komen nu in het bemiddelingstraject naar werk.

Familiewerk wisselt regelmatig ervaringen uit met soortgelijke projecten in Zweden, Duitsland en Italië. In dat kader komt in mei een delegatie uit Stockhom naar Nederland om te zien hoe de zaken hier lopen.

Het project is inmiddels halverwege zijn looptijd en verloopt totnogtoe voorspoedig. Zowel begeleiders als deelnemers zijn enthousiast over de resultaten.


---