Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Twee mannen aangehouden na drugsvondst in hun auto

KAMERIK- Tijdens een surveillance zagen agenten donderdagnacht een auto staan op een parkeerterrein achter een toilethuisje aan het Oortjespad. Bij het bekijken van het voertuig zagen de agenten dat de sleutel nog in het contact zat en dat er losse onderdelen van de auto op de straat lagen.

Bij het uitstappen van de auto hoorden de agenten iemand lopen. Ze spraken de man aan en hij bleek uit Duitsland te komen. De man zei op een vriend te wachten en niks te weten over de auto. Bij het onderzoeken van de auto troffen de agenten enkele honderden grammen softdrugs aan. De man werd aangehouden en naar de politieauto gebracht. Bij terugkomst zagen de agenten dat de sleutel uit het contact van de auto weg was, wat duidde op een tweede persoon. Deze kon enkele minuten later worden aangehouden, hij hield zich op nabij het toilethuisje.

Bij het toilethuisje werd ook een rugzak aangetroffen met twee pakketten drugs erin. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. De mannen van 20 en 25 jaar afkomstig uit Kelheim, zijn ingesloten voor verhoor.