Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

vrijdag 18 april 2003


Epe-drankrijder

Een 36-jarige man uit Epe werd in de nacht van 17 op 18 april staande gehouden met zijn personenauto op de Hoofdstraat voor een blaasproef. Resultaat 1,1 promille. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod.


Vaassen- diefstal uit auto

Een 28-jarige man uit Vaassen deed aangifte van inbraak in zijn auto welke hij had geparkeerd aan de Oldehofstede. Feit is gebeurd op 17 april. De radio cd speler was weggenomen. Schadebedrag niet bekend.

Wezep-inbraak
Een 49-jarige man uit Wezsp deed aangifte van inbraak bij een kantoor behorende bij een manege aan de Heidehoek. Feit is gebeurd tussen 16 en 17 april. De buitendeur was geforceerd en binnen waren diverse laden en kasten doorzocht. Tot op heden wordt er niets vermist.


Putten-verkeersongeval met letsel

Op 17 april vond er en aanrijiding plaats op de rotonde Veen Geenstraat/Roosendaalsewe. Een 51-jarige automobilist uit Putten zag een 18-jarige bromfietser uit Putten niet en liet deze niet voorgaan.
Een aanrijding volgde waarbij een 39-jarige vrouw uit Putten die achterop de bromfiets zat gewond raakte. Ze is met letsel aan haar arm per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis.


Putten-autobrand

Op 17 april 's avonds had de auto van een 29 jarige man uit Barneveld vlam gevat op de Hoofdlaan.
Zowel motorkap al interieur stonden in brand. De politie bluste de brand in eerste instantie met een poederblusser en de brandweer nam het even later over. De auto kon niet meer gered worden en is overgebracht naar de sloot. Oorzaak niet bekend.

Harderwijk -snelheidscontrole
Tussen 22:00 en 22:30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Stadswei.
Hierbij ongeveer 20 auto's gecontroleerd. In totaal 2
pv's uitgeschreven. Hoogste snelheid was 69 km/h.


Harderwijk-verkeersongeval met letsel

Een 18-jarige man uit Harderwijk is op 17 april gewond geraakt toen hij met zijn bromfiets over de rotond Hoofdweg/Vondellaan reed. Een 19- jarige automobilist uit Ermelo kwam vanaf de Verkeersweg en nam de rotonde linksom (tegen het verkeer in) om de Vondellaan op te rijden. Hierbij kon hij een 18-jarige man uit Harderwijk die vanuit de richting Deventerweg kwam niet meer ontwijken. De bromfietser had last van zijn rechterbeen is door ambulance personeel ter plaatsen onderzocht. Letsel bleek mee te vallen.

Ermelo- inbraak in woning
Op 17 april overdag is er ingebroken bij een woning aan de Dokter van Dalelaan. De bewoners waren afwezig. De daders kwamen binnen door een tuindeur te forceren. Vanuit de woning werden sieraden en een portemonnee met inhoud weggenomen.




038-375 10 50 ---- --