Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN- Donderdagmiddag werd een vrouw aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 14.15 uur werd een 21-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden in een winkel aan de Boogstede. De vrouw wilde de winkel verlaten zonder een paar schoenen af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. Ze werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor kon zij met een boete van 130 Euro naar huis.

NIEUWEGEIN- In een winkel aan de Veldwade is een man aangehouden voor winkeldiefstal. Rond 15.30 uur kreeg de politie een melding dat de beveiliging van de winkel een man aan hadden gehouden die een dremel zou hebben gestolen. De 33-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij nog een straf van 11 weken open had staan, die hij nu uit mag gaan zitten.

Geschoten met luchtbugs

NIEUWEGEIN- Donderdag zijn 3 jongens aangehouden voor het schieten met een luchtbugs. Omstreeks 18.00 uur kwam de melding bij de politie binnen dat er jongelui op de Parallelweg met een bugs aan het schieten waren.

De politie kwam ter plaatse en trof een luchtbugs, wattenschijfjes en spijkers aan. De jongens verklaarden met wattenschijfjes op blikjes te schieten. Eerder deze week werd een jongen beschoten met een luchtbugs. Met dit in het achterhoofd zijn de jongens aangehouden. De jongens, 14, 15 en 16 jaar en afkomstig uit Nieuwegein, bekende op de jongen te hebben geschoten. Ze zijn ingesloten voor nader verhoor.

Verkeerscontrole

HOUTEN- Donderdag hield de politie een verkeerscontrole op de Utrechtseweg. Tussen 13.45 en 16.30 uur werd op bromfietsen gecontroleerd. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor geen helm dragen, geen of niet tonen van bromfietscertificaat, gladde banden en te hoge constructiesnelheid. Eén brommer werd in beslag genomen.