Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2003 Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Aangehouden voor wapenbezit

UTRECHT - Een 17-jongen uit Utrecht is donderdagavond omstreeks 21.00 uur in het Radboudkwartier aangehouden op verdenking van wapenbezit.

De jongen bleek in het bezit te zijn van een vlindermes. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Omstanders bemoeide zich met de aanhouding en werden meermalen verzocht weg te gaan. Twee mannen van 19 en 21 jaar uit Utrecht en Ijsselstein die aan het verzoek geen gehoor gaven, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij verzetten zich heftig tegen de aanhouding. Na verhoor en een proces verbaal voor het plegen van verzet konden zij het politiebureau later op de avond weer verlaten.

Opgepakt voor verduistering

UTRECHT Een 30-jarige man uit Utrecht is donderdagavond op de Van Rensselaerlaan omstreeks 21.30 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De man wilde met een gestolen goed geld terugvragen bij de klantenservice van een groot bedrijf, maar werd door de beveiliging van de zaak betrapt. De man ontkende zijn daad. In de tas van de man werd inbrekersgereedschap gevonden. De verdachte is voor een jaar de toegang tot het bedrijf ontzegd. Het gestolen goed en het gereedschap is in beslaggenomen

Onder invloed

UTRECHT - Een 30-jarige man uit Utrecht is donderdagavond om 19.00 uur aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Politiemensen zagen op de Amsterdamsestraatweg de man rijden terwijl hij niet-handsfree aan het bellen was. De man negeerde een stopteken van politie en trachtte te ontkomen. Na een rit door het centrum kon de man uiteindelijk op de Hamkade worden aangehouden. Omdat zijn adem naar alcohol rook, werd de man meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Die wees 455 ug/l uit. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens is de man bekeurd voor het niet-handsfree bellen en het negeren van een stopteken.

Donderdagmiddag omstreeks 14.00 uur zagen politiemensen op de Catharijnesingel een voertuig rijden die als onverzekerd gesignaleerd stond. De inzittende werd gemaand te stoppen. De 49-jarige bestuurder een man zonder vaste woon- en verblijfplaats rook naar alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Daaruit bleek dat de man 565 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen. Tevens is een proces verbaal opgemaakt.

42 kilometer te hard

UTRECHT - Bij een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminalaan op donderdagmiddag tussen 9.30 en 12.00 uur zijn 234 overtredingen vastgesteld. In totaal passeerden 1.454 voertuigen de radar. Waar 50 km/uur is toegestaan bedroeg de hoogst gemeten snelheid 92 km/uur.

Op de Waterlinieweg richting de Berekuil bracht een snelheidscontrole 299 hardrijders aan het licht. Van de in totaal 880 bestuurders die tussen 12.30 en 15.00 uur de radar passeerden reden er 131 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan. s Ochtends tussen 9.30 en 12.00 uur passeerden 1660 voertuigen de snelheidsradar, 168 bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km/uur.