Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Vrijdag, 18 april 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen bij toezicht
De politie heeft bij toezicht / controles (algemeen politietoezicht en toezicht door het biketeam) afgelopen donderdag en donderdagavond in en om de Maastrichtse binnenstad (Vrijthof, Markt, Grote Staat, Amorplein) en in het stadsdeel Wijck (NS-station, Plein 1992, voetganger/fietstunnel) totaal 39 personen bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcohol, bedelen, zonder vergunning / illegaal collecteren, fietsen/bromfietsen in het voetgangersgebied/domein tot illegaal/foutief parkeren van voertuigen (ondermeer ook illegaal parkeren op invalideparkeerplaatsen.

Maastricht; broek af
De politie heeft afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Grote Gracht in Maastricht een 19-jarige jongeman uit Heeze aangehouden wegens belediging. De agenten hadden een andere jongeman bekeurd die was betrapt toen hij op de Grote Gracht in het openbaar tegen een gevel van een pand urineerde. De verdachte uit Heeze beledigde toen de politie-agenten door zijn broek af te doen en hen zijn achterste te tonen. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau alwaar de politie proces-verbaal tegen hem opmaakte.

Maastricht; aangehouden
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.30 uur kreeg de politie een melding dat op de St. Lambertuslaan in Maastricht in een geparkeerde auto werd ingebroken. De politie die snel terplaatse was trof er bij een geparkeerde auto waarvan een ruit was ingeslagen, een 34-jarige man uit Maastricht aan. Die bekende meteen de autoruit te hebben ingeslagen. De Maastrichtenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; baldadigheid
De politie heeft afgelopen nacht op de Markt in Maastricht een 24-jarige man uit Maastricht aangehouden. Die werd betrapt bij baldadigheid toen hij op een van de op de Markt opgebouwde marktkramen sloeg en er op begon te springen. Een 25-jarige Maastrichtenaar die zich met de aanhouding bemoeide en ondanks herhaalde sommaties zich niet verwijderde, werd eveneens aangehouden terzake het niet voldoen aan een gegeven politiebevel/vordering. Beide verdachten kregen een proces-verbaal.