Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 18 april 2003

Politie haalt dronkelap uit straatbeeld

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag om tien voor halfzes aan de Goirleseweg een 42-jarige Bredanaar aangehouden. De man die heel erg dronken was veroorzaakte veel overlast. Voorbijgangers stopten telkens om te zien wat er met de man aan de hand was. De man werd na ontnuchtering met een geldboete weer in vrijheid gesteld.

Agressieve bezoeker pizzeria aangehouden

TILBURG - Agenten hebben gisteravond rond tien voor zeven in de Arke Noëstraat een 38-jarige man uit Berkel - Enschot aangehouden. Hij mishandelde de bedrijfsleider van een pizzeria omdat hij niet naar zijn zin werd geholpen. Met een transactie voorstel van 150 euro is de man weer huiswaarts gestuurd.

Jonge bromfietsdiefjes

TILBURG - Twee Tilburgse jongens (13 en 15 jaar oud) hebben bij de politie de diefstal van een bromfiets toegegeven. De eigenaresse van de gestolen bromfiets die op woensdag 16 april jl. werd gestolen, wist de politie te vertellen waar de bromfiets stond. na een onderzoek kwamen de twee Tilburgse jongens als verdachte in beeld. De bromfiets is weer terug waar hij hoort: de rechtmatige eigenaar.

Agenten pakken winkeldieven op

TILBURG - Aan het Lieve Vrouweplein hebben agenten gisteravond om kwart over zeven een 43-jarige Tilburger opgepakt nadat hij in een supermarkt betrapt werd bij de diefstal van blikjes bier. met een dagvaarding op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - In een warenhuis aan de Heuvelstraat liepen gisteravond tegen zeven uur twee Tilburgse meisjes (13 jaar oud) tegen de lamp toen ze betrapt werden bij de diefstal van een riem. De meisjes werden na verhoor door de ouders op het bureau opgehaald en er zal voor hen naar een passende straf gezocht worden.

Hond bijt om zich heen

TILBURG - Aan het Kromhoutpark heeft een hond (Stefford) gisteravond rond de klok van half acht om zich heen gebeten. Twee andere honden raakten hierbij gewond en een vrouw die de vechtende honden wilde scheiden liep hierbij ook schade op. De vrouw heeft uit voorzorg zich in een ziekenhuis laten inenten tegen tetanus. De Stefford, die op de plaats van zijn baasje rondliep heeft een Engelse spaniel in een van de oren gebeten. Het letsel was zodanig dat de hond direct geopereerd diende te worden. Een husky die aangelijnd uitgelaten werd raakte aan de linker voorpoot gewond. Deze verwonding moest ook door een dierenarts worden gehecht. Het ve4rmoeden bestaat dat de hond van de plaats van zij n baasje kon komen doordat onverlaten de poort open zetten.

Vrouw breekt elleboog bij val in haar woning

TILBURG - Aan de Groedehof liep een 85-jarige vrouw gisteravond tegen tien uur een gebroken elleboog op. De vrouw was in haar woning gevallen. De GGD heeft de vrouw naar een ziekenhuis gebracht. Buren ontfermden zich over de woning en het hondje van de vrouw.

Verwarde man veroorzaakt veel overlast

TILBURG - Aan de Hogeschoollaan hebben agenten gisteravond om tien voor halftwaalf een 42-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De politie had van buurtbewoners veel klachten gekregen over harde muziek die de man in zijn woning maakte. Als de politie ter plaatse met de man in contact proberen te komen horen ze naast muziek ook glas gerinkel. Dan blijkt de man zijn hele huisraad vernield te hebben. Op grond van artikel 2 van de Politiewet (hulp verlenen aan hen die deze behoeven) is de man aangehouden.

Wijkagenten organiseren
voorlichtingsavond voor wijkbewoners

TILBURG - Voor de bewoners van de Schout Backstraat en omgeving hebben twee wijkagenten van het politieteam Tilburg West gisteravond een voorlichtingsavond georganiseerd. Op deze avond werd onder andere voorlichting gegeven over het politiekeurmerk Veilig Wonen. Hierbij wordt bewoners duidelijk gemaakt hoe zij hun woning op een effectieve wijze tegen woninginbraak kunnen beveiligen. Er kwamen zo`n 45 wijkbewoners naar de informatieavond. De avond werd door de bezoekers erg op prijs gesteld en positief ervaren.

Surveillerende agenten pakken dronken automobilist op

TILBURG - Aan de Conservatoriumlaan hebben agenten vannacht rond kwart voor drie een 33-jarige Tilburger opgepakt. Bij een routinecontrole bleek de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 1.10. De man kreeg een rijverbod van vier uren en de agenten reikte de man een dagvaarding uit.

Bron: Carel Bouman