Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Brand in woningen

HUIS TER HEIDE Donderdagavond hebben twee woningen aan de Amersfoortseweg in brand gestaan.

Omstreeks 21.30 uur kwam bij de politie de melding van de brand binnen. Ter plaatse gekomen bleek het om twee woningen te gaan. In beide woningen waren geen personen meer aanwezig. De brand bevond zich bovenin de woning, hoe deze is ontstaan is nog niet duidelijk. De politie heeft de omgeving afgezet en omstreeks 23.15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De woningen hadden schade aan het dak een rookschade.

Doorrijden na ongeval met letsel

BOSCH EN DUIN Donderdagavond vond een ongeval plaats op de kruising van de Biltseweg met de Baarnseweg tussen een personenauto en een snorfiets. De personenauto is hierna doorgereden en de politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 22.15 uur vond het ongeval plaats. De onbekende personenauto reed over de Baarnseweg in de richting van de Biltseweg. De 18-jarige bestuurster van de snorfiets reed over de Baarnseweg in de richting van Zeist. Op de kruising sloeg de personenauto af de Biltseweg in en reed hierbij frontaal op de snorfiets. De bestuurster van de snorfiets en haar 22-jarige vrouwelijke passagier kwamen te val. De bestuurder van de personenauto reed vervolgens door zonder zich kenbaar te maken aan de slachtoffers. De bestuurster van de snorfiets liep verwondingen aan haar gezicht op en de passagiere had heupklachten. Beiden zijn met de ambulance naar het UMC gebracht.

De politie is op zoek naar de onbekende bestuurder van de personenauto.De auto is grijs en moet aan de voorzijde schade hebben opgelopen. Verder zijn de wieldoppen vermoedelijk beschadigd. De bestuurder is na het ongeval doorgereden in de richting van Bilthoven. Eventuele getuigen en personen die informatie kunnen geven over een beschadigde grijze personenauto, worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844.

Dronken bestuurder aangehouden

ZEIST Donderdagavond heeft de politie een bestuurder aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De auto van de man was beschadigd en mogelijk komt hij in aanmerking voor een ongeval eerder op de avond.

Omstreeks 23.00 uur werd de politie ingeseind dat een auto vreemd rijgedrag toonde op de Amersfoortseweg. Toen de politie de bestuurder staande hield, bleek deze niet meer op zijn benen te kunnen staan. Uit de ademanalyse bleek de 26-jarige man uit Hilversum 900 ug/l in zijn lichaam te hebben. Verder had de man schade aan zijn voertuig en er wordt onderzocht of hij mogelijk betrokken is geweest bij een materiële aanrijding eerder op de avond op de A27 ter hoogte van Eemnes.