Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-04-2003
Persberichten vrijdagmorgen 18 april 2003 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Aanrijding met letsel

DROGTEROPSLAGEN Gistermiddag vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bedrijfsauto op de kruising van de Paardelanden/Reestweg/Drogteropslagen. Een 57-jarige vrouw uit Zuidwolde(DR) verleende, rijdende in haar personenauto, geen voorrang aan een 37-jarige bedrijfsauto bestuurster uit Drogteropslagen. Deze 37-jarige bestuurster werd samen met haar inzittende 6-jarig zoontje en de 57-jarige vrouw voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Woninginbraken

VLEDDER Gisteren werd er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Middenweg. Door het slot van een deur te forceren konden de daders binnenkomen. In de woning nam men een spiegelreflexcamera en een laptop weg.

ALTEVEER Gisteravond werd er ingebroken in een woning aan de Oosterweg. Door een deur te vernielen kon men binnen komen. In eerste instantie wordt er niets vermist.

Winkeldiefstal

MEPPEL Gistermiddag werd een 36-jarige man uit Steenwijk aangehouden terzake winkeldiefstal. De man nam bij een winkel aan Het Vledder twee bakjes vlees ter waarde van 18,69 weg zonder af te rekenen. De man is aangehouden en kreeg een dagvaarding.

Agressieve man aangehouden

ZWARTEMEER Aan De Hoven is gisteravond een 29-jarige man in zijn woning aangehouden. De man had kort daarvoor zijn fietsende vrouw getracht met zijn bestelbus van de weg te rijden. Tevens had hij een 54-jarige overbuurman met een ijzeren staaf bedreigd. De man gedroeg zich zeer agressief tegen de aanwezige politie waarna de man met behulp van pepperspray werd aangehouden.

Aanhouding flesgooier

NIEUW DORDRECHT Gisteravond is op de Oranjedorpstraat een 20-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ter hoogte van de daar gehouden kermis zag een 53-jarige uit Nieuw Dordrecht afkomstige autobestuurder dat de 20-jarige jongen een blikje in de richting van zijn auto gooide. De bestuurder stopte daarop om te kijken of de auto beschadigd was doch ontdekte geen schade. Wel kreeg de man woorden met de gooier. Daarna stapte hij in en reed verder. De jongeman gooide hierna een volle bierfles door de ruit van de auto. Hij werd aangehouden en ingesloten op het bureau.

Mishandeling op A28

BEILEN Vannacht is een 20-jarige automobilist uit Assen op de A28, tussen Beilen en Assen, mishandeld. De man, die bezig was een voor hem rijdende auto in te halen zag in zijn spiegels van achteren een auto met grote snelheid naderen. Om deze te waarschuwen dat hij aan het inhalen was trapte hij lichtjes op de rem. De achterop komende auto bleef echter met grote snelheid rijden en seinde met groot licht. Toen de 20-jarige man zijn inhaalmanoeuvre zelf voltooid had werd hij door de snelle auto ingehaald en tot stoppen gedwongen doordat deze voor hem ging rijden en stevig remde. De bestuurder van die auto stapte uit en liep op de 20-jarige man af die zijn raam geopend had. Zonder iets te zeggen sloeg deze man hem enkele keren in zijn gezicht waarna hij weer wegreed.

De 20-jarige man is met neus en kaakletsel voor onderzoek naar het WZA gegaan.

Onderzoek volgt.