Gemeente Stede Broec 18-4-2003
SPREEKRECHT BURGERS IN COMMISSIES

Uw onderwerp op de agenda
Inwoners van Stede Broec kunnen als zij dat willen invloed hebben op de agenda van commissievergaderingen. Is er een onderwerp dat u belangrijk vindt, waarover u de mening van "de politiek" wilt horen, maar dat niet op de agenda van een raadscommissie staat? Neem dan (ten minste 48 uur voor aanvang van de vergadering en bij voorkeur schriftelijk ) contact op met de voorzitter van de commissie waarin dat onderwerp thuishoort. De voorzitter zal dan in overleg met u bekijken of en zo ja wanneer uw onderwerp aan de orde kan komen.

Meepraten over agenda
Ook over onderwerpen die wél op de agenda staan kunt u meepraten. In dat geval meldt u zich voor het begin van de vergadering bij de voorzitter.

In beide gevallen zal de voorzitter de aanvrager vertellen hoe de gang van zaken in de vergadering is, met andere woorden wanneer en hoe lang hij/zij aan het woord kan zijn.

De commissies
In Stede Broec zijn vijf raadscommissies. Commissievergaderingen gaan vooraf aan raadsvergaderingen. Zaken waarover de raad moet beslissen, worden eerst in de commissies besproken en toegelicht. Hier leest u welke commissies er in Stede Broec zijn, welke onderwerpen erin thuis horen en wie de voorzitter en de leden zijn.