Gemeente Stede Broec 18-4-2003
HERTAXATIE ONROERENDE ZAKEN

De wet Waardering Onroerende Zaken schrijft voor dat alle onroerende zaken in de gemeente opnieuw moeten worden getaxeerd. Deze herwaardering geldt voor het heffingstijdvak 2005 tot en met 2008 en wordt uitgevoerd volgens de landelijke, uniforme waardepeildatum van 1 januari 2003, met andere woorden: het gaat om de waarde van het onroerend goed op díe datum.

Vanaf 1 januari 2005 worden deze nieuwe waarden gebruikt voor de bepaling van de aanslagen onroerende-zaakbelastingen, de waterschapslasten en het eigen-woningforfait.

De gemeente maakt voor deze herwaardering gebruik van de diensten van het gespecialiseerde taxatiebureau Kafi. Dit bureau richt zich in eerste instantie op het waarderen van "niet-woningen". Dit zijn bedrijfsgebouwen, al dan niet met een bedrijfswoning. Deze niet-woningen worden voor 75% inpandig en voor 25 % van buitenaf getaxeerd.

In de komende maanden zijn medewerkers van taxatiebureau Kafi in de gemeente werkzaam. Zij zijn voorzien van een legitimatiebewijs, afgegeven door de gemeente. Vraag naar dit legitimatiebewijs als er bij u wordt aangebeld door iemand die zich als taxateur voorstelt. Doordat Stede Broec en Venhuizen bij de taxaties samenwerken, staan op de legitimatiebewijzen de stempels en handtekeningen van deze twee gemeenten.

Zoals gezegd: in eerste instantie worden de "niet-woningen" getaxeerd. De herwaardering van woningen vindt eind 2003 en begin 2004 plaats. Als u vragen heeft over deze (voor de gemeente verplichte) herwaardering kunt u het gemeentehuis bellen: 510121 of 510277.