AutoRai

18-4-2003

Met de Volkswagen New Beetle Cabriolet is het altijd zomer

De zomer begint dit jaar extra vroeg in Nederland, met de introductie van de Volkswagen New Beetle Cabriolet. Afgelopen vrijdag heeft een selecte groep al kennis kunnen maken met de New Beetle Cabriolet en vanaf heden kan iedereen naar de dealer om de nieuwe cabrio van Volkswagen te bewonderen.

Vrijwel iedereen kan zich wel de aloude Kever Cabriolet voor de geest halen. De New Beetle Cabriolet is de moderne interpretatie van deze klassieker. Een open auto vrolijkt je humeur op, ook als het weer eens niet meewerkt. Daarom is het thema van de introductiecampagne Altijd zomer. Het rijtje zon, zee en strand is onlosmakelijk met dit jaargetijde verbonden. De nationale introductie van de New Beetle Cabriolet had dan ook plaats aan de Noordzeekust. Met de trendy Bloemendaalse strandtent De Republiek als vertrekpunt kon de pers als eerste een zeebriesje door de haren laten strijken in de New Beetle Cabriolet. Eén cabrio bleef achter op het Zandvoortse strand, als New Beetle Cabrio zandsculptuur op ware grootte. Deze bijzonder fraai gemodelleerde cabrio is daar ook de komende twee weken nog te bewonderen.

De New Beetle Cabriolet heeft al net zon positieve uitstraling als de legendarische Kever Cabriolet, die als eerste open Volkswagen geschiedenis schreef. Het is goed te zien dat de twee autos, die in leeftijd ongeveer een halve eeuw verschillen, uit dezelfde familie stammen. De koplampen die je vrolijk aankijken, de karakteristieke bolle spatborden, het typerende dashboard met bloemenvaasje en vooral natuurlijk de kap die in geopende toestand als het ware achterop de auto ligt, maken in een oogopslag duidelijk dat sterke eigenschappen niet tijdgebonden zijn.

De Volkswagen New Beetle Cabriolet is ook een praktische auto, die vier inzittenden laat genieten van open rijden. Verder blijkt het dagelijkse gebruiksgemak onder andere uit de elektronisch bedienbare ramen voor en achter, de afstandsbediening voor centrale vergrendeling en de glazen achterruit met verwarming. Ook aan de veiligheid is gedacht, met standaard vier airbags en automatische rolbeugels die bij een koprol in een kwart seconde vanachter de achterbank tevoorschijn schieten.

De Volkswagen New Beetle Cabriolet staat vanaf heden bij de Volkswagen-dealers in de showroom. Hij is er in vrolijke kleuren, zoals Aquarius Blue, Mellow Yellow en Harvest Moon. De prijslijst begint bij 24.995 euro. In juni komen ook dieselversies op de markt.