Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2003
Persberichten district Heerlen (RKey; 11.15 u) Vrijdag, 18 april 2003

District Heerlen

Heerlen; hartslag
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond bij controles in en om de Heerlense binnenstad (in het kader van het hartslag-project ) totaal 22 personen bekeurd / geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar drinken van alcohol, het overtreden van een eerder opgelegde gebiedsontzegging, het (brom-) fietsen in het
voetgangerfsgebied/domein tot het rijden door het rode verkeerslicht.

Heerlen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag verkeerscontroles gehouden op de Kerkraderweg en op de Gasthuisstraat in Heerlen. Totaal werden 28 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren het overtreden van de maximumsnelheid en het niet dragen van de autogordel.

Hoensbroek; controle brom-/snorfietsbestuurders De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond in Heerlen Noord, samen met Koninklijke Marechaussee een uitgebreide controle gehouden op brom- en snorfietsbestuurders. Er namen ruim twintig politiemensen en leden van de Koninklijke Marechaussee hieraan deel. Totaal werden 143 brom- en snorfietsbestuurders gecontroleerd. Motorrijders van politie en Koninklijke Marechaussee plukten die in de noordelijke Heerlense stadsdelen van de weg en dirigeerden ze naar de controleplaats in het politiebureau Heerlen Noord. Totaal werden er zon 100 bekeuringen / processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het het besturen van bromfiets terwijl de bestuurder nog geen 16 jaar is, het rijden op een bromfiets zonder bromfietshelm op, kale banden, geen/slecht werkende remmen, het onder invloed besturen van een bromfiets tot het te hard rijden. Er werden totaal 10 brom-/snorfietsen voor nader onderzoek in beslag genomen, ondermeer wegens het niet kloppen van het framenummer en op verdenking dat het voertuig is gestolen. Een bromfietsbestuurder trachtte de politie te slim af te zijn. De kilometerteller van motorrijder van de politie die achter de bromfietsbestuurder reed, klokte soms snelheden van zon 80 km p/u (terwijl de bromfietsbestuurder zelfs een berg opreed). Die werd van de weg geplukt en naar de controleplaats gedirigeerd. Daar bleek dat de bromfietsscooter niet harder reed dan de wettelijk toegestane max.-snelheid van 40 km p/u. De technici van de politie vonden echter na enig speurwerk een begrenzer die op afstand bediend kon worden.

Hoensbroek; snelheidscontrole
Het verkeershandhavingsteam heeft afgelopen donderdagavond op de Randweg in Hoensbroek (binnen de bebouwde kom alwaar een maximum toegestane snelheid geldt van 50 km p/u) een radarsnelheidscontrole gehouden. Totaal werden 6.870 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 593 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km p/u.