Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van donderdag 17-apr-2003 07:00 uur
tot vrijdag 18-apr-2003 06:59 uur
Door/piket : Wim Dierkx
---


FIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING



DEVENTER - Donderdagmiddag raakte bij de kruising Douwelerstraat/ Mr. H.F. de Boerlaan een 29-jarige fietser uit Deventer gewond bij en aanrijding met een personenauto. Hij stak tussen een rij auto's de rijbaan van de Mr. H.F. de Boerlaan over en werd daarbij geschept door een passerende auto (nadere gegevens nog niet in rapportage vermeld). Hij werd met letsel aan zijn gezicht en been, per ambulance, naar het ziekenhuis gebracht.


---


ONDER INVLOED



DEVENTER - Op de Dapperstraat bleek donderdagavond een 17-jarige bromfietser uit Deventer teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 695 ug./l. Hij droeg geen helm en de remmen voldeden ook niet aan de eisen. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 8 uren



Op de Snipperlingsdijk werden donderdagnacht op alcoholgebruik gecontroleerd.
Een 40-jarige autobestuurder uit Nijverdal blies 310 ug./l. Naast een proces-verbaal kreeg hij een rijverbod van 2 uren.
Een 62-jarige autobestuurder uit Deventer blies 590 ug./l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces-verbaal.
Een 47-jarige autobestuurder uit Deventer blies bij deze controles 275 ug./l. Ook hij kreeg een proces-verbaal plus een rijverbod van 1 uur.


---


TOEZICHT UITGAANSLEVEN



DEVENTER - In de nacht van donderdag op vrijdag werd gecontroleerd op het uitgaansgedrag in het centrum. Op de Brink werden 3 brom- snorfietsers bekeurd omdat zij in het voetgangersgebied reden. Twee mannen kregen een bekeuring omdat zij 'wildplasten'.

Eén van de bekeurde snorfietsers, een 33-jarige man uit Deventer, beledigde de politiemensen zodanig dat hij werd aangehouden. Hij moest daarbij worden geboeid. Een van de politiemensen liep daarbij letsel aan een pols op. De snorfietser werd ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


---


AUTO GESTOLEN



DEVENTER - Een 53-jarige man uit Deventer deed donderdagmorgen aangifte van diefstal van zijn auto vanaf de Kapjeswelle. Het gaat om een grijze Audi Allroad Quattro, met het kenteken 71-HH-ZS. Er wordt een ander onderzoek ingesteld.


---


AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL UIT WONING



DEVENTER - Vrijdagmorgenvroeg (02.00 uur) werden, n.a.v. een poging tot diefstal uit een woning aan de Noorderstraat, twee mannen uit Deventer aangehouden (beiden 26 jaar). De politie kreeg van een getuige een goede beschrijving van hen. Zij zijn ingesloten en tegen hem wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


DIEFSTALLEN UIT BEDRIJVEN



DEVENTER - In de nacht van woensdag op donderdag werd in een gebouw in de Skonevaardersstraat ingebroken. In dit pand zijn meerder bedrijven gevestigd. Er kwamen inmiddels meerdere meldingen van inbraak binnen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


AANHOUDING NA WINKELDIEFSTAL



DEVENTER - Na diefstal van een pak yoghurt bij en supermarkt op het Deltaplein werd donderdagmiddag een 46-jarige man uit Deventer aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


WONING BESCHOTEN



DEVENTER - Donderdagmorgen deed een 67-jarige man uit de Jan Luykenlaan aangifte van het feit dat hij en zijn vrouw, de avond tevoren, op woensdagvond rond 21.50 uur, in hun huiskamer waren beschoten. Daarbij was een projectiel rakelings lang hun hoofden gegaan. Er is sprake van dat er meerder malen is geschoten. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar dit voorval. Eventuele getuigen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie (0900-8844) of via de anonieme Bel M.-lijn (0800-7000).


---


BRAND IN FLATGEBOUW



DEVENTER - Vrijdagmorgen rond 04.20 uur brak een 'uitslaande' brand uit in een flatwoning aan de Karel de Grotelaan. De aan het betreffende portaal gelegen woningen werden ontruimd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De woning, waarin de brand ontstond, brandde volledig uit, de aanliggende woningen liepen roet en waterschade op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.


---


CONTROLE BROM- EN SNORFIETSEN



DEVENTER - Donderdagavond werden in de binnenstad 26 brom- en snorfietsen gecontroleerd op o.a. de technische staat. Slechts 9 voldeden er aan de inrichtingseisen. In 17 gevallen was de constructiesnelheid te hoog; 2 bestuurders hadden geen bromfietscertificaat; 3 droegen geen helm; in twee gevalen werd geen gebruik gemaakt van het juiste aanduidingsplaatje (geel of oranje) en in 1 geval ontbrak een goedwerkende achterrem.


---



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Steenwijk/Horst&Waterland 1
van Donderdag 17-apr-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 18-apr-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

INZITTENDE SCHEURT KNIEBANDEN BIJ AANRIJDING



HASSELT - Op de kruising Hanzeweg / Werkerlaan / Zwartewaterweg heeft gistermiddag een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Een 32-jarige bestuurder uit Zwolle reed over de Werkerlaan. Van rechts, op de Hanzeqweg, kwam toen een 35-jarige bestuurder uit Coevorden aanrijden, welke voorrang had. De eerstgenoemde bestuurder verleende echter geen voorrang, waardoor er een aanrijding plaatsvond. De inzittende van de van rechts komende auto, een 37-jarige man uit Hasselt, scheurde bij het ongeval zijn kniebanden.

(03-047070)


---

MOTORRIJDER ONDERUIT DOOR ZAND OP DE WEG



WILLEMSOORD - In de bocht van de Steenwijkerweg met de Bentekamp is gisteravond om 18.35 uur een 53-jarige motorrijder uit Steggerda met zijn motor gevallen. De man reed over de Steenwijkerweg, en sloeg rechtsaf de Bentekamp in. In de bocht lag een hoeveelheid zand op de weg, waar de motorrijder op onderuit gleed. De motor vloog vervolgens in brand. De man is met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Buurtbewoners hebben de motor geblust. Het is onbekend wie het zand daar verloren is. De brandweer heeft het wegdek schoongemaakt.

(03-047105)


---

BERMBRANDJES



GENEMUIDEN - Gistermiddag heeft de brandweer aan de Nieuwe Weg een tweetal bermbrandjes geblust. De politie regelde het verkeer. Met 10 minuten was de brand meester.

(03-047044)


---

DAK IN BRAND NA EERDER CONTAINERBRANDJE



ZWARTSLUIS - Bij een bedrijfspand aan De Kalkovens zag een passant vannacht rond 00.25 uur, rijdend over de Zomerdijk, vlammen uit het dak komen. De brandweer heeft vervolgens de brand geblust. Bleek dat er die middag een containerbrandje was geweest, dat men toen zelf heeft geblust. Vannacht bleek er brand te zijn ontstaan tussen de lagen van het dak, op de plaats waar dus eerder brand was geweest. Er was niemand in het pand tijdens de brand vannacht. Er is geen opzet in het spel geweest.

(03-047216)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Donderdag 17-apr-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 18-apr-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

8 BEKEURINGEN VOOR VERKEERSOVERTREDINGEN



RAALTE - Aan de Hofstedelaan heeft de politie gisterochtend gesurveilleerd op de motor. Er werd bekeurd voor:
2 x met z'n drieën naast elkaar fietsen
2 x overschrijding van de constructiesnelheid (1.4 en 1.0 kw)
1 x geen helm
1 x rijden over verdrijvingsvlakken te Heino
2 x geen gordel

(03-046761)


---

VORDERING RIJBEWIJS VOOR 56 KM TE HARD



BROEKLAND - Op de Wijheseweg is gistermiddag even na twaalven een 30-jarige automobilist uit Wijhe aangehouden voor te hard rijden. Hij werd door het team Verkeersveiligheid met de videoauto gemeten op 136 km/u waar 80 is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-046922)


---

BRAND IN KERMISWAGEN



OLST - Aan de Stationsweg is gistermiddag brand ontstaan in een kermiswagen van een 62-jarige man uit Olst. De man was zijn kermiswagen in orde aan het maken voor de Pasen, toen hij 20 minuten koffie ging drinken. Ondertussen brandde er een lamp in de wagen, waar een knuffelbeer voor hing. Door de hitte vatte deze vlam. De brandweer heeft de brand geblust. De brandschade is beperkt gebleven, maar de kermiswagen is dit weekend niet bruikbaar.

(03-046971)


---

PV VOOR BERMBRANDEN ONDANKS VERBOD



WIJHE - Aan de Hogeweg is gistermiddag een bermbrand door de brandweer geblust. In een sloot, midden in het weiland, is voor circa 100 meter sloot "schoongebrand". Door de wind hebben aan het eind van de sloot vijf bomen schade geleden door de slootbrand. De eigenaar van de sloot, een 51-jarige man uit Wijhe, verklaarde dat hij de sloot wilde schoonbranden, omdat het mooi droog was. De man wist echter dat dit verboden was en dat er een brandverbod was door de droogte. Hij kreeg daarom een proces-verbaal voor bermbranden.

(03-047086)



WOONBEDERIJ UITGEBRAND



NIEUW HEETEN - Werd de bewoners van een woonboerderij aan de Lorkeersweg ter Nieuw Heeten vanmorgen, 18 april 2003 omstreeks 06.00 uur gewekt door knetterend hout. Bleek dat de woning, een voormalige boerderij, in band stond. De drie bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen. De vlammen sloegen al snel uit het rieten dak en het vuur greep snel om zich heen. Ondanks de inzet van de brandweer uit Raalte en Heeten ging de woning geheel. Men kon de nabijgelegen schuren behouden.
Burgemeester Houben stelde zich op de hoogte van de brand.

---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen 1
van Donderdag 17-apr-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 18-apr-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

80-JARIGE MAN VALT MET BROMFIETS



BEERZE - Op de kruising Beerzerweg / Beerzerpoort is gistermiddag een 82-jarige man uit Nieuwleusen met zijn bromfiets gevallen. Er was volgens getuigen geen ander verkeer bij betrokken geweest. Vermoedelijk heeft de man te hard geremd, waardoor hij is gevallen. Ondanks de helm die hij droeg had hij een forse hoofdwond. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-047055)


---

VORDERING RIJBEWIJS VOOR 66 KM TE HARD



STEGEREN - Tijdens een videosurveillance op het Zwarte Pad is een 30-jarige automobilist uit Steenwijkerwold gemeten op 126 km/u (gecorrigeerd), daar waar 60 is toegestaan. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-046915)


---

KAT BESCHOTEN



HARDENBERG - Gistermiddag heeft een 34-jarige vrouw uit Hardenberg aangifte gedaan van het beschieten van haar kat. De vrouw zat in haar tuin aan de Hofweg, toen zij een knal hoorde. Hierop rende haar kat de tuin in en dook binnen in de woning onder een kast. De vrouw constateerde bloed op de vloer en concludeerde dat er op haar kat werd geschoten. De dierenarts constateerde een kogeltje achter in de nek van de kat. Een buurman, welke werd verdacht van het schieten, is door de politie gehoord, waarbij hij afstand deed van zijn luchtdrukpistool. De man ontkende echter te hebben geschoten. Er wordt onderzoek naar het wapen gedaan.

(03-047025)


---

BRAND OP BRAAKLIGGEND TERREIN



HARDENBERG - Op een braakliggend terrein tussen de Lindenlaan en de Rheezerweg was gistermiddag brand uitgebroken. De brandweer had het vuur echter snel onder controle, waardoor de schade beperkt bleef tot een stuk natuur.

(03-047002)


---

SURVEILLANCE MET VIDEOAUTO



Gisterochtend en -middag heeft het team Verkeersveiligheid op diverse plaatsen in district Zuid met de videoauto gesurveilleerd. Dit was op de volgende locaties:
Deventer, Hanzeweg
Deventer, Leonard Springerlaan
Wijhe, Raalterweg
Ommen, Provinciale Weg N348

Er werd bekeurd voor:
1 x negeren rood licht
1 x bellen tijdens rijden
1 x inhalen bij doorgetrokken streep met gevaar voor derden
8 x overschrijden max. snelheid

Van twee bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd, in verband met te hard rijden.

(03-046990)


---

Einde


---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Donderdag 17-apr-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 18-apr-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Dierkx (038-496 38 91)
---

13-JARIGE FIETSTER OVER HET HOOFD GEZIEN



KAMPEN - Op de Ijsselkade is gisteravond een 13-jarige meisje uit Kampen op de fiets aangereden door een 29-jarige automobilist uit Ijsselmuiden. De automobilist wilde rechts van de weg een parkeervak inrijden, maar zag daarbij de fietster over het hoofd. Het meisje liep een pijnlijke knie op en is overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-047121)


---

Einde


---- --

Dagrapport Pers Zwolle
Donderdag17-apr-2003 07:00 uur tot Vrijdag18-apr-2003 06:59
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


POGING TOT DIEFSTAL AUTO



ZWOLLE - Werd donderdagnacht een opengebroken auot aangetroffen op de carpoolplaats aan de Kranenburgweg. De eigenaar was bij zijn auto teruggekomen en ontdekte de inbraak in de auto en poging tot diefstal van de auto. Zo op het oog vermist hij niets.

03-047207


---


WONINGINBRAKEN LASSUSLAAN



ZWOLLE - Werden twee woninginbraken gepleegd aan de Lassuslaan. Deze werden gepleegd op 17-04-2003 tussen 08:00 uur en 15:30 uur. Doordeur werd geforceerd, waarna geld en sieraden werden meegenomen.

03-047087


---


WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Twee verdachten werd op heterdaad aangehouden voor een winkeldiefstal in het Maagjesbolwerk. Donderdag aan het eind van de middag zagen personeelsleden dat er twee personen een digitale camera uit de verpakking haalden en dat een van hen die onder de trui meenam. Bij de kassa betaalde men een kabel en wilde men de winkel verlaten.
Voorbij de kassa werden de twee verdachten van 27 en 28 jaar uit Bolsward, aangehouden.

03-047063


---


Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --