Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-04-2003 1e persbericht van vrijdag 18 april 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt
Een man van 21 jaar uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 5.30 uur op heterdaad betrapt tijdens een inbraak. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er wat aan de hand was bij een bedrijf aan de Robbenstraat. Toen agenten gingen kijken, bleek een raam te zijn ingegooid. Samen met iemand van het bedrijf is binnen een kijkje genomen. Daar had de verdachte zich verstopt, waarop hij is aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Van een man van 35 jaar uit Someren is vrijdagochtend rond 4.30 uur het rijbewijs ingevorderd. Een politie-surveillance zag de man slingerend rijden over de Fuutlaan, en hield hem aan. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Op het bureau saboteerde hij een ademanalyse, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Eindhoven: Reclamebord omgereden
Tegen een man van 34 jaar uit Eindhoven is vrijdagochtend rond 1.30 uur proces-verbaal opgemaakt. De man had ongeveer een half uur daarvoor op de Edenstraat een reclamebord met verlichting uit de grond gereden, en was daarna doorgereden. Een taxichauffeur die het had gezien is achter de man aangegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Op het Sint Gerardusplein kon hij worden aangehouden. Na verhoor op het bureau is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Eindhoven: Hennepkwekerij
Op de zolder van een woning aan de Cherubinilaan is donderdagavond rond 20.15 uur een hennepkwekerij gevonden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er al heel lang niemand was gezien bij het huis. Toen agenten gingen kijken of er iets aan de hand was, troffen ze de kwekerij aan. Er stonden 127 planten en de nodige kweekapparatuur. Alles is inbeslaggenomen en zal worden vernietigd. Er is nog niemand aangehouden.

Helmond: Auto weg
Vanaf de Rivierensingel is donderdagavond tussen 21.15 en 22.15 uur een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Toyota Picnic diesel (SL-RX-98).

Helmond: Snelheidscontrole
Op de Burgemeester van Houtlaan is donderdag tussen 18.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 717 gecontroleerde voertuigen reden er 29 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 67 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Helmond: Auto weg na woninginbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Clemensstraat. In een raamkozijn werden gaatjes geboord, waarna het raam kon worden geopend. Daarna werden uit de woning autosleutels meegenomen, waarmee vervolgens een bij het huis geparkeerde auto werd gestolen. Het gaat om een BMW 320 ci (64-DZ-NK).

Veldhoven: Vrouw onder invloed
Een 41-jarige vrouw uit Veldhoven is vrijdagochtend rond 2.15 uur aangehouden omdat ze teveel had gedronken en een auto bestuurde. Dat gebeurde op De Run. Uit een ademanalyse op het bureau bleek ze een alcoholpromillage van bijna 1,60 te hebben. Hierop is haar rijbewijs ingenomen.

Best: Jonge joyriders gepakt
Vrijdagochtend rond 2.00 uur is een jongen van 13 jaar uit Best aangehouden omdat hij een auto bestuurde. In de wagen zaten drie andere jongens uit Best van 12, 13 en 15 jaar oud. Een politie-surveillance zag de auto op de Prins Bernhardstraat rijden en zette de achtervolging in. De wagen ging er vandoor en vloog op de hoek Cornelis de Houtmanstraat/Jacob van Wassenaarstraat uit de bocht. Daarbij werden twee paaltjes geraakt. Niemand raakte gewond. De jonge bestuurder verklaarde dat hij de auto van zijn moeder had meegenomen zonder dat ze dat wist. De kinderen zijn door hun ouders opgehaald op het politiebureau in Best. Er wordt nog bekeken welke straf de bestuurder zal krijgen.

Someren: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Irenestraat zijn donderdag een tv-stereo-combinatie en een telefoon weggehaald. De bewoner was rond 11.30 uur aan de zijkant van het huis en dacht wat verdachts te horen. Hij zag echter niets, en is toen weggegaan. Toen hij donderdagavond rond 22.45 uur weer thuiskwam, bleek er toch te zijn ingebroken. Het slot van de voordeur was opengedrukt waarna de spullen waren weggehaald.