Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 18 apr. 03

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555144

Midden en Noord-oost-Twente:

Aanhouding verdachte diefstal auto 03-050579
Hengelo, Industriestraat
Vrijdag 18 april '03 omstreeks 1.00 uur
Door surveillerende agenten werd de bestuurder van een auto gecontroleerd welke geparkeerd stond op de
Industriestraat. De man achter het stuur was een 35-jarige Hengeloër die de agenten vertelde dat hij de auto had gestolen. De auto bleek eigendom te zijn van een 52-jarige man uit Enschede. Nadat de agenten dit geverifieerd hadden werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. De 52-jarige eigenaar is door de politie in kennis gesteld van de diefstal en deed vervolgens aangifte.

Doorrijden na aanrijding met letsel 03-050281
Oldenzaal, Primulastraat
Woensdag 16 april '03 omstreeks 20.15 uur
Een 15-jarige jongen uit Oldenzaal deed gisteravond melding van een aanrijding waarvan de tegenpartij was doorgereden. Op woensdag 16 april omstreeks 20.15 uur fietste de jongen over de Primulastraat te Oldenzaal Op een gegeven moment werd hij ingehaald door een auto. De automobilist sneed hem af en reed het trottoir op. De jongen kon niet meer op tijd remmen en botste tegen de auto op. De automobilist is doorgereden zonder dat hij zijn identiteit aan de jongen bekend maakte. De jongen heeft een gekneusde rib, schaafwonden en last van duizeligheid. Zijn fiets was rondom beschadigd. Volgens de jongen moet de auto door de botsing ook beschadigd zijn. De automobilist reed in een (vieze) rode auto met kofferbak. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Aanrijding met letsel
03-050376
Hengelo, Europalaan
Donderdag 17 april '03 omstreeks 16.18 uur
Een 73-jarige automobilist uit Hengelo reed een 67-jarige Hengelose op haar fiets aan. De vrouw fietste samen met een vriendin over het fietspad van de Europalaan. De automobilist had zich verkeken en was het fietspad opgereden. Bij het inhalen van de dames raakte hij de 67-jarige vrouw. Zij viel van haar fiets op de grond. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij had, bleek later, onder andere haar pols gebroken, elleboog uit de kom, meerdere kneuzingen en een flinke bult op haar hoofd. Tegen de automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-050589
Ambt Delden, Almeloseweg
Vrijdag 18 april '03 omstreeks 1.30 uur
Een 39-jarige man uit Almelo bleek na controle teveel alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,3 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg voor 6 uur een rijverbod. Het voertuig is overgebracht naar het bureau en zal op technische gebreken worden onderzocht. De man moet nog aantonen of zijn voertuig verzekerd is. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Fietser krijgt 'knietje' van automobilist 03-050145
Oldenzaal, Johanna van Burenlaan Donderdag 17 april '03 omstreeks 11.00 uur
Een 20-jarige man uit Oldenzaal werd bijna van zijn fiets gereden door een onbekende automobilist. De bestuurder van de auto draaide na het voorval zijn voertuig. De man stapte uit en liep naar de 20-jarige fietser toe. Deze kreeg van de onbekende bestuurder een slag in zijn nek en een 'knietje' tegen zijn been. Hierop is de bestuurder weer in zijn auto gestapt en weggereden.

Sigarettendievegge aangehouden 03-050135
Borne, Nieuwe Markt
Donderdag 17 april '03 omstreeks 10.55 uur
Een 26-jarige medewerker van een winkel deed aangifte van diefstal. Hij had een 41-jarige vrouw aangehouden nadat zij de winkel had verlaten zonder de pakjes sigaretten af te rekenen. De vrouw werd overgedragen aan de politie die haar vervolgens meenam naar het bureau. Na het afleggen van een bekennende verklaring heeft zij het bureau met een boete van E 115,- en een dagvaarding verlaten.

(weer) mobiele telefoon gestolen door bromfietser
03-050273
Goor, Iependijk
Donderdag 17 april '03 omstreeks 9.15 uur
Een 33-jarige vrouw deed aangifte van diefstal van haar mobiele telefoon. Zij liep al telefonerend met haar telefoon over het voetpad. Op een gegeven moment werd haar telefoon weggegrist door een bromfietser die haar van achteren naderde. De bromfietser reed in de richting van de Spoorstraat.

Openlijk geweld in de binnenstad 03-050364
Hengelo, Brink
Donderdag 17 april '03
Nadat er bij de politie meldingen waren binnengekomen over een groep die vernielingen in de binnenstad had gepleegd zijn agenten ter plaatse gegaan. Er waren meerdere vernielingen gepleegd, waaronder een ruit van de omheining van het terras en met fietsen gesmeten. De agenten, die snel ter plaatse waren, hielden een 17-jarige jongen uit Hengelo aan. Meteen daarop kwam er een melding van een vechtpartij binnen. Bij deze vechtpartij zou er met een mes zijn gedreigd. De betrokken personen zouden dezelfde zijn als degene die de vernielingen hadden gepleegd. Drie personen van de betreffende groep werd aangetroffen op de Prinses Beatrixstraat. De mannen reageerden niet op de agenten toen zij aangesproken werden. Toen de agenten de mannen wilden aanhouden brachten de 19-jarige en 22- jarige man hun 'pitbull-achtige'honden (betrof het soort American Stafforshire) tussen hun en de politieagenten in. Om de mannen te kunnen aanhouden hebben de agenten pepperspray gebruikt. Hierop werden de twee mannen geboeid en overgebracht naar het bureau. De derde, 20-jarige, verdachte is weggerend. Hij werd later, op grond van zijn signalement, door de politie aangehouden. De 3 honden die de mannen bij zich hadden zijn door de dierenambulance meegenomen. De 17-jarige jongen is na verhoor in vrijheid gesteld. De drie andere mannen (allen afkomstig uit Hengelo) zijn in verzekering gesteld. Later bleek, dat bij het plegen van de vernielinge, bijna een kinderwagen was geraakt door een terrasstoel die door 1 van de verdachten over het terras werd gegooid. De terrasruit is door 1 van de verdachten doorgegooid met een terrastafel. Hierdoor is ook de tafel vernield. Een 40-jarige medewerker van de horecagelegenheid heeft aangifte gedaan van de vernieling. De politie onderzoekt de vernielingen en de vechtpartij.

De hond van de 20-jarige verdachte bleek onder de pitbullregeling te vallen. De hond was niet voorzien van tatoeage en chip. De hond is in beslag genomen.

Verkeerscontrole
03-050278
Oldenzaal, Vos de Waelstraat Donderdag 17 april '03
Agenten hebben een verkeerscontrole gehouden. Hierbij zijn 4 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1 persoon is bekeurd voor het niet handsfree bellen in de auto.

Denekamp, Churchillstraat
Tussen 16.00 uur en 16.45 uuar is er een gordelcontrole gehouden. Drie personen zijn bekeurd.

Oldenzaal A1
Een bestuurder van een personenauto is staande gehouden door de politie omdat hij 145 km/u reed op de snelweg. Hij werd hiervoor bekeurd.

Hengelo, Dijksweg
Dor de politie is een controle gehouden van 21.45 uur tot 22.00 uur aan de Dijksweg te Hengelo alwaar een eenrichtingsweg geldt. Tijdens de vijftien minuten durende controle zijn er 10 bekeuringen uitgeschreven.
Tevens heeft men gecontroleerd op het parkeren op het trottoir. Hiervoor heeft men 2 bekeuringen uitgeschreven aan de Emmaweg, 1 keer aan de Deldensestraat en het 1 personenauto is bekeurd voor het parkeren binnen het parkeerverbod zonaal.

Hengelo, Willemstraat/Langestraat Agenten hebben gecontroleerd op het negeren van de geslotenverklaring. Er zijn 11 bekeuringen uitgeschreven.

Oldenzaal, Oude Postweg, Operalaan Agenten hebben een verkeerscontrole gehouden en voor de volgende feiten bekeurd:
2 keer foutief parkeren, 1 keer niet handsfree bellen en 1 keer geen voorrang verlenen.

Controle natuurgebied
03-050530
Denekamp, Eekmanweg
Donderdag 17 april '03
Door de politie is gecontroleerd naar aanleiding van klachten op het stoken van illegaal kampvuur op de parkeerplaats. Agenten troffen een open vuur aan en hebben 2 personen bekeurd voor het stoken van open vuur en het negeren van het verboden toegangsbord. Zij bevonden zich in een natuurgebied. De politie blijft alert op dit soort overtredingen vooral nu door de grote droogte en het gevaar voor bosbrand. Er wordt repressief (bekeurend) opgetreden.
Brand
03-050405
Hengelo, Wielewaalstraat
Donderdag 17 april '03 omstreeks 17.19 uur
Agenten zagen een bossage in de brand staan. Brandweer heeft brand geblust. Bleek dat een 8-jarige jongen de bosjes hadden aangestoken. De brandweer had het vuur snel geblust. De bosjes en het nabij staande slooppand staan op de nominatie om te worden weggehaald. Er zal geen aangifte worden gedaan. De wijkagent zal de zaak, wat betreft de jonge dader, verder afhandelen.

Persberichten Politie Twente het district Zuid-Twente

Tanja Rijsman 053 - 455 55 68

Stargames
03-046378
Enschede
18-4-2003
Woensdag 9 april deed een 36-jarige inwoner van Enschede aangifte van een economisch delict. Bij de man kwam een jongedame aan de deur die loten verkocht van het bedrijf Stargames. Voor E25,- per maand kan de deelnemer meespelen in de Duitse lotto. De verkoper toont daarbij een formulier van de politie waarin staat dat men toestemming heeft om loten langs de deur te verkopen.

De politie Twente waarschuwt potentiële kopers. Het formulier van de politie is bedrog. Het in Nederland aanbieden van buitenlandse kansspelen is volgens de wet op de kansspelen verboden. De contracten die het bedrijf met de kopers afsluit zijn om die reden niet rechtsgeldig.


---- --