Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2003
Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.00 u) Vrijdag, 18 april 2003

District Kerkrade

Kerkrade; dure soes
De politie heeft een 22-jarige man uit Eschweiler (D) bekeurd met een boete van 115 Euro. Personeel van een winkel aan de Marktstraat in Kerkrade betrapte de Duitser afgelopen donderdag bij diefstal van een gebakje, een bananensoes. Met de zoete buit is de verdachte nog naar buiten er vandoor gerend doch het winkelpersoneel wist de verdachte te achterhalen en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De soes, die werd in beslag genomen en teruggegeven aan de winkel.

Kerkrade; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 54-jarige man uit Kerkrade. Die wordt ervan verdacht afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht met zijn auto tegen een tweetal geparkeerde autos (een geparkeerde auto op de Bosveldstraat en een op de Ursulastraat in Kerkrade) was gebotst (alleen blik/materiele schade) en vervolgens is weg/doorgereden. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen omtrent de identiteit van de verdachte en hield hem dan ook thuis aan, waarna hij naar het politiebureau werd overgebracht. De politie die vermoedens van drankgebruik had gekregen, vorderde medewerking aan een onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in bloed van de verdachte. Echter, de verdachte weigerde iedere medewerking daaraan. De politie stelt verder onderzoek in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; bekeuringen
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag in het Landgraafse centrum totaal 10 jongeren (bijna allemaal scholieren) bekeurd. Die fietsten of reden op een bromfiets in het voetgangersgebied / domein.