Gemeente Dordrecht


---

Gemeente en bewoners praten over oplossingen parkeerproblemen

Vincent Brinkhof
Bedrijven, bezoekers en bewoners van het gebied tussen de Groenedijk, Oranjelaan en Noordendijk moeten vanaf 1 juli aanstaande gaan betalen voor het parkeren van hun auto. Dat staat in het voorstel van de gemeente om de toenemende parkeerdruk in dit gebied aan te pakken. Steeds meer bezoekers van de binnenstad, mensen die in het centrum werken en studenten van het Da Vinci College parkeren hun auto in deze wijk. Hierdoor kunnen direct belanghebbenden hun auto niet meer kwijt. Zij hebben daarom bij de gemeente aangedrongen op een snelle invoering van betaald parkeren in hun wijk.
Op 22 april tussen 15.00 uur en 20.00 uur kunnen belanghebbenden reageren op het voorstel in het Da Vinci College, Oranjelaan 262 (ingang Celebesstraat).

De gemeente stelt voor om alle parkeerplaatsen in het gebied beschikbaar te stellen voor een mengvorm van betaald parkeren en parkeren met vergunningen. De parkeerplaatsen mogen dan door iedereen gebruikt worden.

Bewoners en bedrijven komen in aanmerking voor een parkeervergunning. Bezoekers kunnen òf een ticket kopen bij een parkeerautomaat òf gebruik maken van een bezoekersvergunning. De regels gelden van maandag tot en met zaterdag tussen 9.00 uur en 22.00 uur. De maximale parkeerduur in dit gebied wordt 4 uur. Aan de Noordendijk, ter hoogte van de Arbo Unie, geldt een maximale parkeerduur van 2 uur. Het tarief is EUR 0,80 per uur.