Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum Vrijdag 18 april 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen



Mishandeling

Een 31-jarige Nijmegenaar werd donderdagavond aangehouden. Hij had na een woordenwisseling in de Kleverburgerstraat een 37-jarige Nijmegenaar met een bierfles op het hoofd geslagen. Deze liep een hoofdwond op. De 31-jarige ging er bij de komst van de gealarmeerde politie vandoor, maar werd in de Blankenborgstraat, waar hij zich verschool in de bosjes, toch aangehouden.


Van fiets beroofd

Een 15-jarige Nijmeegse jongen zat donderdagavond met vrienden op een bankje in het Kronenburgerpark toen drie mannen op hen toekwamen en vroegen of zij zijn fiets mochten lenen. Toen de jongen weigerde, pakte en van de mannen de fiets en dreigde de jongen wat aan te doen als hij zijn fiets niet afgaf. Daarop ging de man er vandoor. De politie heeft met de jongen de omgeving nog afgezocht, maar niemand meer aangetroffen.


Harddrugs

Personeel van een horecagelegenheid aan de Molenstraat droeg een 18-jarige Arnhemmer over aan de politie. De man was in het bezit van een aantal XTC-pillen. Hij werd overgebracht naar het bureau.


Woninginbraak

Aan de Waterstraat werd vannacht ingebroken. Een bovenlicht werd geforceerd. De 30-jarige aangeefster mist een bankpasje.



District Tweestromenland




Wijchen - Mishandeling
Donderdagmiddag kwam een melding binnen dat er op de Markt een bloedende man lag. Ter plaatse trof de politie een 69-jarige Wijchenaar met een hoofdwond aan. Diverse getuigen wezen een 38-ajrige Wijchenaar als dader aan. Deze werd aangehouden. Hij verklaarde na een woordenwisseling zich door de 69-jarige met een fles bedreigd gevoeld te hebben. Hierna duwde hij tegen de fles en kwam de man ten val. Hij ontkende geslagen te hebben.

Beuningen - autodiefstal
Van de Nervalaan verdween tussen gisteravond en vanmorgen een blauwe BMW, kenteken SZ-VP-96. Een 29-jarige man uit Beuningen deed aangifte.


District De Waarden



Ochten - doorrijden na aanrijding
Een automobilist reed donderdagavond over de Waalbandijk en wilde linksaf de Molendam inrijden. Hierbij reed hij tegen een tegemoetkomende 40-jarige fietser uit Zetten aan, die deel uitmaakte van een groepje wielrenners. Deze kwam hierdoor ten val en liep kneuzingen en schaafwonden op. De automobilist reed na dit ongeval door. Later hield de politie bij zijn woning een 38-jarige man uit IJzendoorn aan. Deze verklaarde inderdaad de bestuurder geweest te zijn.


Tiel - Auto gestript

Bij een bedrijf aan de Kellenseweg werd vannacht een personenauto volledig gestript. De portieren, motorkap, kofferbak, koplampen en twee wielen werden eraf gehaald. De vermoedelijke dader is waarschijnlijk door de komst van een beveiligingsbedrijf gestoord en er vandoor gegaan. Onbekend is of er ook iets vermist wordt.


Dodewaard - bedrijfsinbraak

Aan de Dalwagen werd vannacht ingebroken. Men forceerde een ruit. De 46-jarige aangever mist een horloge en kleding.

Kerkdriel - autodiefstal
Van de Brouwersstraat verdween vannacht een rode Opel Kadett, kenteken ZR-66-ZR. Een 51-jarige vrouw uit Kerkdriel deed aangifte.



---- --