Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis zoekt ervaren vrachtwagenchauffeurs om drie maanden mee te werken aan de hulpverlening in Irak

Het Rode Kruis zal in de komende weken en maanden zijn hulpverlening in Irak sterk uitbreiden. Hiervoor zoekt het Rode Kruis 10 vrachtwagenchauffeurs met internationale ervaring, die bereid zijn om gedurende minstens drie maanden in moeilijke omstandigheden het vervoer van hulpgoederen te verzekeren.

Het Rode Kruis organiseert vanuit de verschillende logistieke centra in de buurlanden (Iran, Koeweit, Jordanië) konvooien om de hulpgoederen naar Irak te vervoeren. Elk konvooi bestaat uit een team van 10 chauffeurs van dezelfde nationaliteit. Het 'Vlaamse team' zal een bepaalde streek toegewezen krijgen. Zo zijn er ook al teams uit onder andere Finland en Noorwegen. Deze konvooien rijden voor het Internationale Rodekruiscomité onder de bescherming van de rodekruisvlag en moeten op een volledig neutrale manier opereren.

De chauffeurs zullen een strenge selectieprocedure moeten doorlopen. Ze krijgen een contract van drie maanden dat afhankelijk van de noden verlengbaar is tot 6 maanden.

Het Rode Kruis is concreet op zoek naar chauffeurs :
* met een rijbewijs voor alle voertuigen (C, B en E)
* met minstens 5 jaar bewijsbare ervaring als chauffeur van een vrachtwagen met oplegger (40 ton)

* die tussen de 30 en 60 jaar oud zijn

* met internationale rijervaring en een internationaal rijbewijs en reispaspoort

* met een goede kennis van het Engels

* die bereid zijn om onder moeilijke en zware omstandigheden te werken, lange uren te maken en in team te werken
* gemotiveerd zijn om actief bij te dragen tot de humanitaire hulpverlening van het Rode Kruis

* beschikbaar zijn vanaf eind april

Kandidaten kunnen hun curriculum vitae en motivatiebrief sturen naar : Rode Kruis-Vlaanderen Internationaal, Chauffeurs Irak, Vleurgatsesteenweg 98 in 1050 Brussel. Voor meer informatie kan je vanaf dinsdag 22 april tussen 10 en 16 uur terecht op het telefoonnummer 02-349 55 50.