Amsterdam RAI

The ICT & Networking Event 2003
18 apr 2003

ICT dagen van het jaar en the ict & networking event 2003 succesvol

Grote belangstelling voor veelheid van evenementen en activiteiten

De ICT Dagen van het Jaar en The ICT & Networking Event (van 15 tot en met 17 april in Amsterdam RAI) zijn gisteren succesvol afgesloten. Het grootste ICT-vakevenement in Nederland, dat voor de dertiende maal werd gehouden, kende een recordaantal activiteiten en evenementen. Zowel voor de vakbeurs als de overige evenementen was grote belangstelling, met name van ICT-beslissers. De ICT Dagen van het Jaar bleken opnieuw een ontmoetingsplaats waar gebruikers en beslissers op elk bedrijfsniveau concrete oplossingen kunnen vinden voor hun ICT-problemen, kennis, ervaringen en actuele trends kunnen delen.

We hebben veel goede reacties gehad van zowel bezoekers als deelnemende partijen op het concept van de ICT Dagen van het Jaar 2003. De combinatie van een brede ICT-vakbeurs met vele, op verdieping van informatie gerichte activiteiten en mogelijkheden voor formele en informele persoonlijke contacten, vormt de juiste match voor bezoekers en participanten, stelt Wim van Meerveld, Product Manager van Amsterdam RAI. Het succes van deze editie, die in totaal 19.180 bezoekers trok, onderstreept onmiskenbaar de positie van de ICT Dagen van het Jaar als hét ICT-vakevenement in Nederland.

Captains of Industry debat,
De ICT Dagen van het Jaar werden geopend met het Captains of Industry debat, waarin tien CEOs van vooraanstaande ICT-bedrijven onder leiding van Quote hoofdredacteur Jort Kelder discussieerden over Return on ICT. Dit thema vormde tevens de rode draad gedurende de drie dagen van de ICT Dagen van het Jaar. De deelnemers aan het debat waren Michel van der Bel (Microsoft), Erik van der Meijden (HP), Fred de Goede (KPN), Arko van Brakel (The Mediator Group), Maggie Morrison (Cisco), Jos Dikhoff (Tridion), Ronald Hameeteman (e-office), Arco van Nieuwland (Exact Software), Aad Beekhuis (Versatel) en Michiel Boreel (Sogeti). Voor meer dan 650 toehoorders werden aan de hand van een aantal prikkelende stellingen van Jort Kelder verschillende actuele onderwerpen besproken, zoals de rol van ICT in de huidige economische crisis, overheid en ICT en ICT in het onderwijs. De ICT-directeuren waren van mening dat er te weinig aansluiting is tussen het onderwijs en de ICT-praktijk en dat het universitair onderwijs meer open moet staan voor het bedrijfsleven om tot praktijkgerichter onderzoek te komen. Op de vraag in welke bedrijven beleggers op dit moment moeten investeren waren de deelnemers aan het debat vrij eensgezind in hun mening dat mobiele ontsluiting van informatie onderweg en thuis, breedband, spraak over datanetwerken en security de komende jaren de belangrijkste groeimarkten in de ICT-sector zullen zijn.

Congressen en seminars
Het programma van de ICT Dagen van het Jaar omvatte congressen, seminars en speciale activiteiten op en rond de beursvloer. Het .Net Event dat op de eerste dag werd gehouden, bood de deelnemers een overzicht van de concrete nieuwe mogelijkheden, oplossingen en actuele ontwikkeling op het gebied van Windows .Net software. Tijdens het Security Congres werden rondom het thema Effectiviteit van Beleid de verschillende aspecten van security belicht, zoals security awareness, security management en de implementatie en integratie van informatiebeveiliging. Op het Vives Onderwijs Internet Congres gaven diverse gerenommeerde sprekers hun visie op de ontwikkelingen in het onderwijs en de rol die internet hierin vervult. Tijdens het seminar over IT Service Management, georganiseerd door het IT Service Management Forum ITSMF, stond de belangrijke rol die service management speelt in de relatie tussen IT en business centraal.

Uitreiking Vosko Trofee
Tijdens de ICT Dagen van het Jaar vond ook de uitreiking plaats van de Vosko Trofee 2003. De Vosko Trofee, die dit jaar voor de achtste maal werd toegekend, is ingesteld om jonge internetondernemers (cyberpreneurs) een stimulans te geven. De Vosko Trofee voor Jonge Netwerkstrijders 2003 is gegaan naar de Stichting Wireless Leiden. De winnaars ontvingen de trofee en het daaraan verbonden geldbedrag voor hun draadloos internet-initiatief in Leiden. Eervolle vermeldingen waren er voor Clustervision (bouwer van supercomputer-clusters op basis van Linux), de wereldwijde nieuwsdienst Euromedia van Monique van Dusseldorp, Coax (een gebruikersvereniging van internet via kabel TV) en Telebaby, een internet-doorkijk op couveusebabys in het UMC.

Opbrengst Chili Cook-off party 32.500 voor zieke kinderen Aansluitend op de tweede beursdag is in het Rosarium voor de tweede maal de Chili Cook-off party gehouden, waarin directeuren van twaalf deelnemende ICT-bedrijven wedijverden om de lekkerste chilimaaltijd te bereiden. Het team van Ilse won de Chili kookwedstrijd, met op de tweede plaats het team van KPN. Het team van Computer Associates, de winnaar van vorig jaar, eindigde op de derde plaats. De teamleden van The Mediator Groep kregen een eervolle vermelding voor hun vegetarische chili. De opbrengst van het evenement - 32.500 - is ten goede gekomen aan de Stichting Fibrose Kinderen op Kamp (FOK).

Opzet in 2004 doorgezet
De organisatie is verheugd over het grote enthousiasme en de betrokkenheid van de deelnemende partijen, aldus Wim van Meerveld. Diverse exposanten hebben zich nu al ingeschreven voor volgend jaar. Gezien de positieve reacties van zowel bezoekers als deelnemers zullen de ICT Dagen van het Jaar in 2004 in de huidige opzet zeker worden doorgezet, met als uitgangspunt de drie elementen: zakendoen, informatieoverdracht en contacten leggen. Het evenement zal dan ook volgend jaar naast de beurs weer een uitgebreid programma van congressen en seminars omvatten en er zullen net als dit jaar weer tal van verschillende activiteiten en bijeenkomsten worden georganiseerd door deelnemers, brancheorganisaties en uitgeverijen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat de 14e editie van de ICT Dagen van Jaar en The ICT & Networking Event in 2004 20, 21, 22 april - opnieuw dé ontmoetingsplaats voor de Nederlandse ICT-branche zal zijn.

Informatie over de ICT Dagen van het Jaar en The ICT & Networking Event 2004 zal te vinden zijn op de website www.tine.nl.

Amsterdam, 18 april 2003