Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.20 u) Vrijdag, 18 april 2003

District Sittard

Sittard; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen donderdag in een woning aan de Tudderenderweg in Sittard vond de politie op zolder een hennepkwekerij met totaal ruim 140 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur zoals groeilampen, transformatoren, een ventilator etc., in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners / hennepkweker.

Sittard; teen gebroken
Afgelopen donderdagmiddag vond op de Wilhelminastraat in Sittard een aanrijding plaats. Een 40-jarige automobilist uit Buchten botste tegen een bromfiets, bestuurd door een 23-jarige man uit Beek. Die kwam tengevolge van de aanrijding met zijn bromfiets ten val en raakte gewond. De bromfietsbestuurder werd met een gebroken teen per ambulance overgebracht naar het Maaslandziekenhuis in Sittard. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.

Sittard; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Leyenbroekerweg in Sittard van een 45-jarige automobilist uit Sittard, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Sittardenaar ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard; snelheidscontroles
Het verkeershandhavingsteam heeft afgelopen donderdagavond radar snelheidscontroles gehouden op de Dr. Nolenslaan, Urmonderbaan en op de Bergerweg in Sittard. Daarbij werden totaal 1.180 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 153 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 115 km p/u (op de Urmonderbaan).