Nieuwsbericht

vrijdag, 18 april 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Snelheidscontrole
Heiloo, donderdag 17 april 2003.
Donderdagmiddag tussen 15.00 en 17.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Zeeweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 432
Aantal overtredingen: 39
Hoogst gemeten snelheid: 95

Man aangehouden na het plegen van mishandeling
Heerhugowaard, donderdag 17 april 2003.
Donderdagavond is een 28-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Donge. De man had kort daarvoor een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard mishandeld. De jongen vermoedde dat de verdachte kranten bij hem had weggenomen. Toen hij daar een opmerking over maakte in de richting van de verdachte werd hij geschopt en geslagen. Toen de jongen zijn verhaal thuis vertelde gingen vader en moeder verhaal halen. De vader van het slachtoffer vernielde een raam van de woning van de verdachte met een knuppel. Hierop kwam de verdachte naar buiten, pakte de knuppel van de vader van het slachtoffer en mishandelde daarmee de vader en de moeder van het slachtoffer. De vader is voor behandeling aan verwondingen over gebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de avond is hij in verzekering gesteld.

Bromfietscontrole
Alkmaar, donderdag 17 april 2003.
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur werd op de Kennemerstraatweg een bromfietscontrole gehouden waarbij in totaal 43 bromfietsen en bestuurders werden gecontroleerd. In 18 gevallen bleek het motorvermogen van de bromfiets te hoog te zijn waarvoor de bestuurder werd bekeurd. Vijf andere bestuurder kregen een bekeuring voor andere overtredingen zoals het niet dragen van een helm, het niet hebben van een bromfietscertificaat en technische gebreken.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, vrijdag 18 april 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 35-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Nollenweg. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Surveillerende agenten reden achter hem en zagen dat de man moeite om zijn auto goed te besturen. Na een stopteken bleek dat de bestuurder alcohol had gedronken. Hij wilde geen medewerking verlenen aan een blaastest en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. In het politiebureau blies hij 620 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien het vele alcoholgebruik werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Heiloo, vrijdag 18 april 2003.
In dezelfde nacht werd op het Zevenhuizen een 79-jarige inwoner van Delden aangehouden. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Ook deze bestuurder bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 475 ug/l. Dat is ruim tweemeel de maximaal toegestane waarde.

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Sint Maartensvlotbrug, donderdag 17 april 2003. Donderdag tussen 15.30 en 17.00 uur en 19.30 tot 20.30 werden snelheidscontroles gehouden op de Westerduinweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 60 km/u
Aantal passanten: ongeveer 550
Aantal overtredingen: 85
Hoogst gemeten snelheid: 98

Callantsoog, donderdag 17 april 2003.
Donderdagmiddag tussen 17.17 en 18.45 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Abstede. Hierbij werd het volgende geconstateerd. Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 256
Aantal overtredingen: 66
Hoogst gemeten snelheid: 96

Brand in duinen
Callantsoog, donderdag 17 april 2003.
Donderdagavond werd brand ontdekt in het duingebied in de omgeving van het schietterrein Botgat aan de Duinweg. De brand werd door de brandweer aangemerkt als middelbrand. Het vuur werd snel bedwongen en geblust. Het nablussen nam enige tijd in beslag. Hoe groot de schade is kan op dit moment nog niet worden aangegeven. Het ontstaan van de brand is nog niet duidelijk.

Man mishandeld
Den Helder, vrijdag 18 april 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 02.30 uur werd een 30-jarige man uit Den Helder mishandeld door drie jongens. Het slachtoffer liep over de Koningstraat in de richting van de Spoorstraat toen de drie verdachten op hem toe kwamen lopen. Een van hen eiste geld van het slachtoffer. Nog voordat hij daar op kon reageren pakte één van de verdachten de portemonnee van het slachtoffer uit zijn kontzak. Toen het slachtoffer de portemonnee terug pakte werd hij door de drie geschopt en geslagen. Hierbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. Het slachtoffer wist te voorkomen dat zijn portemonnee werd afgenomen. Terwijl het slachtoffer gewond op straat lag verdwenen de drie jongens. Hierna meldde het slachtoffer zich bij de politie. Van de verdachten is alleen bekend dat zij een donkere huidskleur hebben en vermoedelijk van Antilliaanse afkomst zijn. Alle verdachten droegen donkere kleding. Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.

Diefstal auto
De Cocksdorp, vrijdag 18 april 2003.
Vrijdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur werd een personenauto gestolen vanaf een parkeerterrein bij een vakantiepark aan de Slufterweg. Het betreft een auto van het merk BMW, type 316. De auto is donkerblauwe van kleur en voorzien van het kenteken SF-08-DG.

WESTFRIESLAND

Man aangehouden na plegen van mishandeling
Medemblik, donderdag 17 april 2003.
Donderdagmiddag werd een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden in een woning aan de Bijltjeshof. De man had kort daarvoor de bewoonster van die woning, zij ex-vriendin, bedreigd en mishandeld. De vrouw wist uit de woning te vluchten en waarschuwde de politie. Deze hield de man aan. Bij zijn aanhouding verzette hij zich en probeerde een politieauto te vernielen. De man is overgebracht naar het politiebureau en later op de dag in verzekering gesteld. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Bromfietscontroles
Hoorn, donderdag 17 april 2003.
Donderdagmiddag en donderdagavond werden op de Blauwe Berg, het Betje Wolfplein en de Van Dedemstraat bromfietscontroles gehouden waarbij een groot aantal bromfietsen en bestuurders werden gecontroleerd. Tijdens deze controles werden 74 bestuurders bekeurd voor diverse overtredingen. Hoogst daarbij scoorde de overschrijding de constructiesnelheid van de bromfiets. Dat bleek 33 keer het geval te zijn. Veertien bromfietsers droegen geen helm of gebruiken de kinband niet en vier bromfietsen bleken niet verzekerd te zin. De andere overtredingen hadden vooral betrekking op technische onvolkomenheden aan de bromfiets of het niet hebben van een bromfietscertificaat. Tijdens de controle op de Van Dedemstraat werden tevens zeven fietsers bekeurd omdat zij het rode verkeerslicht van de spoorwegovergang negeerden.

Rijden onder invloed van alcohol
Grootebroek, donderdag 17 april 2003.
Donderdagavond werd op de Industrieweg een 56-jarige inwoner van Grootebroek aangehouden. De man reed daar als bestuurder van een personenauto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 350 ug/l. Dat is ruim boven de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Jongen mishandeld
Hoorn, donderdag 17 april 2003.
Donderdagavond omstreeks 21.30 uur werd een 15-jarige jongen uit Hoorn mishandeld door drie tot nu toe onbekende jongens. Het slachtoffer reed op zijn fiets over Vredehofstraat ter hoogte van het fietstunneltje bij de sporthal toen hij door de drie jongen werd bekogeld met steentjes (grint). Toen de jongen hier iets van zei werd hij door de drie jongens in zijn rug geschopt en tegen zijn hoofd geslagen. Ook probeerden zij hem zijn telefoon af te nemen. Dit lukte echter niet. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen en belde de politie. Een onderzoek in de direct omgeving naar de daders bleef zonder resultaat. Eén van de daders is een jongen van tussen de 16 en 20 jaar en van Noord-afrikaanse afkomst. Hij heeft een breed/gezet postuur en droeg een donkerblauw T-shirt en een witte broek. Eventuele getuigen van de mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844.

Twee jongens aangehouden na belediging
Enkhuizen, vrijdag 18 april 2003.
Twee jongens van 16 jaar, afkomstig uit Enkhuizen en Rotterdam zijn donderdagavond kort voor middernacht aangehouden op het Rode Paard. Eén van de twee zou een jongen hebben geslagen en bedreigd. Toen de politie de dader aan wilde houden verzette hij zich en uitte, in het bijzijn van een groot aantal jongeren, beledigingen in de richting van de aanwezige agenten. Eén van de toeschouwers begon zich met de aanhouding te bemoeien en belemmerde de agenten in hun werk. Ook na sommatie om zich te verwijderen bleef deze jongen zich vervelend gedragen. Toen hij hierop werd aangehouden uitte ook hij verschillende beledigingen in de richting van de agenten die hem aan hielden en spuugde hij één van hen in het gezicht. Beide jongens zijn overgebracht naar het politie en daar nader onderzoek ingesloten.