Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

Bergen op Zoom Vrijdag 18 april 2003

Poging winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Bij een kledingzaak in de Kremerstraat is donderdagmiddag geprobeerd een winkeldiefstal te plegen. Een onbekende vrouw liep de winkel uit zonder een tas vol met kleding te betalen. Door een oplettende passant is zij echter op straat tegengehouden. De kleding is direct teruggegaan naar de winkel, maar de dievegge is echter kunnen ontkomen. De onbekende dievegge maakte vermoedelijk deel uit van een drietal opvallend netjes geklede dames.

Insluipen woning

BERGEN OP ZOOM: Een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn woning. Donderdagmorgen tussen 09:15 en 09:35 uur heeft een onbekend persoon kans gezien om zijn woning in de Heinsiusstraat binnen te sluipen. De bewoner was even de hond aan het uitlaten. De achterdeur was door hem niet afgesloten. Uit de woning is een geldbedrag gestolen.

Eenzijdig ongeval onder invloed alcohol

HALSTEREN: Donderdagavond heeft op de Balsedreef een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 23-jarige inwoner van Halsteren verloor vermoedelijk ten gevolge van een te hoge snelheid de macht over het stuur en raakte van de weg af. Hierna botste hij tegen een boom. Zijn auto is total loss. De politie die bij het ongeval ter plaatse kwam vermoedde dat er drank in het spel was en vorderde van de man medewerking voor een onderzoek. De Halstenaar weigerde echter alle medewerking. De man krijgt nu een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor gevaarlijk rijgedrag.

Diefstal tuinstoelen

HALSTEREN: Uit een achtertuin in de Julianastraat zijn donderdag 6 hardhouten tuinstoelen gestolen. De dader is in de tuin gekomen door een tuinscherm te verwijderen. De waarde van de stoelen is 570 Euro. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Diefstal uit auto

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagnacht is ingebroken in een geparkeerde personenauto in de Boslustweg. De eigenaresse van de auto een 65-jarige inwoner van Hvide Sande (Zweden) heeft aangifte gedaan van diefstal. De dader heeft een ruit ingeslagen en een koffer met kleding uit de auto gestolen. De waarde van de kleding is niet bekend.

Poging inbraak audiozaak

WOUW: Donderdagnacht is geprobeerd in te breken bij een winkel in de Bergsestraat. De dader(s) heeft geprobeerd de toegang tot het pand te krijgen door het vernielen van twee ruiten en een toegangsdeur. Het is echter niet gelukt om binnen te komen.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Donderdagnacht is in de Diamantdijk een grijze Opel Astra gestolen. De personenauto stond geparkeerd voor de woning van de eigenaar. Het kenteken van de auto is GV-XD-25.

Aanrijding

WOUWSE PLANTAGE: Donderdagavond is een 25-jarige vrouw uit Wouw licht gewond geraakt bij een ongeval. Een 39-jarige automobilist uit Roosendaal reed op de Plantagebaan en was voornemens linksaf de Rijksweg A58 in de richting van Roosendaal op te rijden. Bij deze manoeuvre verleende hij geen voorrang aan een hem tegemoet komende 25-jarige automobilist uit Wouw. Een frontale aanrijding was het gevolg. Beide voertuigen zijn hierbij zwaar beschadigd. De 25-jarige bijrijdster van de Wouwenaar raakte hierbij gewond aan haar hoofd.

Aanrijding met letsel

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Akkermansstraat/Buijenstraat. tussen een scooter en een auto.
Een 22-jarige automobilist uit Roosendaal verleende geen voorrang aan een 18-jarige bromfietser uit Oud Gastel. De bestuurder van de bromfiets kon de auto niet meer ontwijken en reed tegen de achterzijde. De jongen kwam ten val en heeft zijn sleutelbeen gebroken.

Inbraken in caravans

OUD GASTEL: Woensdagnacht is ingebroken in een caravan in de Hagelkruis. De caravan stond voor de woning van de benadeelde. Uit de caravan zijn kledingstukken en een verrekijker gestolen. Dezelfde nacht is ook ingebroken in een caravan die geparkeerd stond voor een woning in de Achterdijk. Hier heeft de dader 2 tuinstoelen uit de caravan gestolen.
In beide gevallen heeft de dader de toegangsdeur geforceerd om in de caravan te komen.
De politie gaat er vanuit dat in beide gevallen dezelfde dader aan het werk is geweest.

Snelheidscontrole

OUDENBOSCH: De politie team Halderberge heeft donderdagochtend in de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden. Van de 86 passanten reden er drie te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 62 km/per uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Inbraak bedrijfspand

RUCPHEN: Donderdagnacht is ingebroken in een bedrijfspand aan de Rijksweg Zuid. Aan de achterzijde van het pand heeft de dader een deur open gebroken. Er blijkt niets te zijn gestolen.

Aanhouding gesignaleerde

RUCPHEN: Vrijdagmorgen is door surveillerende politieagenten op de Rijksweg Zuid een 38-jarige inwoner uit Enschede aangetroffen. Uit het opsporingsregister bleek dat de man nog een boete open had staan van 600,-. Hij kon de boete niet betalen en is ingesloten om de vervangende hechtenis uit te zitten.

Bron: Henk Snepvangers