Provincie Noord-Brabant


Persbericht

CDA, PvdA en VVD eens over Collegeprogramma

Bestuursakkoord naar Staten gestuurd

De onderhandelaars van de fracties van CDA, PvdA en VVD in Provinciale Staten zijn het donderdag 17 april eens geworden over de tekst voor het nieuwe bestuursakkoord. Deze tekst is als bijlage bij dit persbericht gevoegd maar hij is ook te downloaden via de internetsite www.brabant.nl (optie Actuele Persberichten of anders de rubriek Agenda en Archief).

Het akkoord zal aan de orde komen in de vergadering van Provinciale Staten op donderdag 24 april. Op die vergadering zullen de nieuwe gedeputeerden worden gekozen; ook zullen de fracties op hoofdlijnen reageren op het Bestuursakkoord 2003-2007. Dit voorjaar zijn slechts beperkte financiële keuzes gemaakt. In het kader van de Najaarsnota zal er meer helderheid zijn over de financiële kaders van het Rijk en bijgevolg over het Provinciale budget.

De onderhandelingen voor het nieuwe College van Gedeputeerde Staten en over de tekst van het Bestuursakkoord hebben vier weken geduurd en stonden onder technisch voorzitterschap van Frans Slangen. De onderhandelaars waren Paul Rüpp (CDA), Ruud Severijns (PvdA) en Onno Hoes (VVD).





---- --