Politie Zaanstreek-waterland



23:47 17-APR-03
LOC: ZAANDAM, SCHOLTENSTRAAT

Getuigen van beroving gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving, met name naar de persoon die ten tijde van de beroving aan de overkant van de straat zijn hond uitliet.
Een 48-jarige man uit Zaandam liep over de Dr. H.G. Scholtenstraat in de richting van het Prins Bernhardplein. Ter hoogte van de flats aan het Hof van Zaenden zag hij dat er twee personen op een afstand van ongeveer 40 m achter hem liepen. Even daarna kreeg hij een harde klap op de linkerzijde van zijn hals op zijn sleutelbeen. Tegelijkertijd voelde hij dat een zwarte tas, die hij in zijn linkerhand meedroeg, uit zijn hand werd gerukt, waarbij hij ten val kwam. Hij zag nog net dat zijn belagers de twee mannen waren, die even daarvoor achter hem hadden gelopen. Daarna raakte het slachtoffer vermoedelijk enige seconden buiten bewustzijn. Hij heeft daardoor niet gezien in welke richting de overvallers zijn verdwenen. Het betreffen in ieder geval een man met een negroïde uiterlijk en een man met een zuid europees uiterlijk. Vermoedelijk zijn zij tussen de 16 en 22 jaar oud.
Het slachtoffer werd voor onderzoek naar ziekenhuis De Heel gebracht, maar kon later weer naar huis.
Getuigen worden verzocht kontact op te nemen met het politiewijkteam Oud Koog via telefoonnummer 0900-8844

23:50 17-APR-03
LOC: ZAANDAM, KRUISING STRAAT POELENBURG MET DE LINNAEUSSTRAAT

Vrouw zwaar gewond na aanrijding

Een 25-jarige automobiliste uit Den Haag werd met nog onbekend inwendig letsel naar het AMC in Amsterdam overgebracht na een aanrijding. De vrouw reed op Straat Poelenburg in zuidelijke richting. Nabij de kruising met de Linnaeusstraat verloor zij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto en reed met vol gas het trottoir op. Daar ramde zij een verkeersbord en schoot vervolgens door naar de andere zijde van de Linnaeusstraat. Daar reed zij tegen een geparkeerde auto, waarna haar voertuig begon te tollen. Daarbij werd nog een twee geparkeerde auto geraakt. Het slachtoffer kwam in haar auto bekneld te zitten en moest door de brandweer daaruit worden bevrijd. Zowel de auto van het slachtoffer als de geparkeerde auto raakten total loss. De derde auto werd aan de achterzijde gedeukt. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeluk.

02:19 18-APR-03
LOC: PURMEREND, DE ROERDOMP

Autodieven aangehouden

Een 22-jarige, 24-jarige en een 25-jarige man, allen uit Purmerend, werden afgelopen nacht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.
Een oplettende getuige belde de politie, dat drie mannen aan het inbreken waren in een auto. Aan de hand van de door deze getuige gegeven signalementen werden de verdachten in de onmiddellijke omgeving van de auto aangetroffen. Men had de auto opengebroken, het contactslot doorverbonden en de motor gestart. Toen men met de auto ging rijden sloeg deze in het stuurslot. In een poging dit te verbreken brak het hele stuur af, waarna de mannen de auto verlieten, maar even daarna konden worden aangehouden.
De verdachten werden naar het politiebureau gebracht waar zij tijdens hun verhoor de diefstal bekenden. Onderzocht wordt of de mannen iets te maken hebben met een andere auto-inbraak in de omgeving in diezelfde nacht. Zij werden in verzekering gesteld.

03:24 18-APR-03
LOC: WORMERVEER, PLEIN 13

Inbraak supermarkt

In de afgelopen nacht werd ingebroken in een supermarkt. Men kwam de winkel binnen door een straattegel door een ruit te gooien. In de winkel brak men met een breekijzer een sigarettenkooi bij een kassa open en stal daaruit een onbekende hoeveelheid pakjes sigaretten. Getuigen hebben drie mannen weg zien lopen. Deze werden niet meer aangetroffen.
03:40 18-APR-03
LOC: PURMEREND, CHURCHILLAAN

Jongens "lenen" auto van pa

Een 15- en een 16-jarige jongen, beiden uit Purmerend werden afgelopen nacht aangehouden, omdat zij zonder toestemming van de vader van de 15-jarige in diens auto reden. De jongens trokken de aandacht van een surveillance-eenheid wegens de rijstijl. Bij controle gaven zij eerst een valse naam op, maar zij vielen al gauw door de mand. Aan het bureau bleek, dat de 15-jarige de autosleutels uit de jaszak van zijn vader had gevist en zonder zijn medeweten er met de auto vandoor was gegaan.
Tegen de jongens zal een proces-verbaal worden opgemaakt.


Verkeershandhaving


22:02 17-APR-03
LOC: PURMEREND, JAAGWEG

Dronken bromfietser onderuit

Een 31-jarige bromfietser uit Zaandam had zoveel gedronken, dat hij bij de kruising met de Gorslaan onderuit ging. Hij wilde daarop weer verder rijden, maar dit werd hem door omstanders belet. De gewaarschuwde politie hield de man aan en bracht hem naar het bureau. Daar blies hij op de ademanalyseapparatuur 520 ug/l, bijna twee en een half keer zoveel als is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

16:34 17-APR-03
LOC: KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM - CASTRICUM
41 km te hard
Bij een snelheidscontrole reed een automobilist 41 km/uur harder dan de toegestane 80 km/uur. Tijdens dezelfde controle werden ook zeven bestuurders betrapt op het negeren van het rode verkeerslicht. Twee daarvan reden bovendien te hard. Overigens was het aantal overtreders bijzonder laag. Van het totaal aantal gecontroleerde voertuigen reed slechts 0.39% te hard.

22:30 17-APR-03
LOC: OOSTZAAN, KERKSTRAAT
ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG EN RUSTENBURG

Bromfietscontroles

Om de verkeersveiligheid te bevorderen werden gisterenmiddag en -avond op verschillende plaatsen bromfietscontroles gehouden. Er werden 19 politiemensen ingezet, waarvan vijf motorrijders om de bromfietsers naar de controleplaatsen te brengen.
Er werden totaal 79 bromfietsen gecontroleerd. 45 daarvan hadden en te hoog vermogen. 13 bestuurders droegen geen helm en 11 hadden geen bromfietscertificaat. Alle overtreders kregen een bekeuring uitgereikt. Daarnaast werden nog acht bekeuringen voor kleinere overtredingen uitgedeeld.
Het effect van de controle was met name in het centrum van Zaandam meteen te merken. Vrijwel geen overlast meer van scheurende bromfietsen tussen het winkelend publiek door en aanmerkelijk minder geluidsoverlast.

EINDE
---





---- --