Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/4)

Oosterhout, 18 april 2003

Bosbrand Waalwijk
WAALWIJK: Vrijdagmiddag 18 april stond een klein bosgebied aan de Meerdijk in brand. De brandweer gaf een voorwaarschuwing voor grote brand, maar had de brand toch snel onder controle. Er is geen sprake geweest van evacuatie van bewoners van de nabijgelegen woonwijk.

Kettingzagen buit bij ramkraak EETHEN: In de nacht van 17 april op 18 april werd bij een bedrijf aan de Korten Bruggert met een in Drunen gestolen auto een ramkraak gepleegd. De daders reden met de auto twee ruiten in en namen daarna een onbekende hoeveelheid kettingzagen mee. De auto werd door de daders achtergelaten.

Verkeerscontrole
WERKENDAM / WOUDRICHEM / WIJK EN AALBURG: Op 17 april hield de politie een verkeerscontrole. Vier weggebruikers kregen een bekeuring voor het rijden zonder gordel, drie voor het niet-handsfree bellen en een voor bumperkleven.

Inbreker kiest hazenpad
KAATSHEUVEL: Op 18 april werd een bewoner aan de Lagevaert rond 06.30 uur wakker, omdat hij beneden in zijn woning lawaai hoorde. Toen hij bij de trap naar beneden keek, zag hij een onbekende persoon. Deze koos het hazenpad. Er werden diverse braaksporen aangetroffen. Het is niet bekend of er iets is weggenomen.

Wiet op wielen
RAAMSDONKSVEER: Op vrijdagochtend 18 april trof de politie in een gehuurde loods aan de Snoekweg een hennepkwekerij aan op een aparte locatie. De hennepkwekerij was namelijk gevestigd in een (koel)container op een oplegger van een vrachtwagen. In de container stonden 420 hennepplanten, klaar om geoogst te worden. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op donderdag 17 april hield de politie op diverse plaatsen in de gemeente Drimmelen een snelheidscontrole.

Hooge Zwaluwe
Spoorstraat (30 km zone), van 08.20 uur tot 10.20 uur Aantal passanten: 332. Overtreders: 33. Hoogst gemeten snelheid 50 km p/u.

Lage Zwaluwe
Gaete (30 km zone), van 10.30 uur tot 12.30 uur Aantal passanten: 313. Overtreders: 41. Hoogst gemeten snelheid 47 km p/u.

Made
Crullaan, van 12.55 uur tot 14.25 uur Aantal passanten: 684. Overtreders: 30 Hoogst gemeten snelheid 79 km p/u.

Onder invloed op bromfiets RAAMSDONKSVEER: In de nacht van 17 april op 18 april hield de politie omstreeks 00.15 uur op de Maasdijk een 19-jarige man uit Raamsdonksveer aan. De man reed op een bromfiets, terwijl hij teveel had gedronken. Op het bureau blies de man 430 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Diefstal personenauto
OOSTERHOUT: op donderdag 17 april werd tussen 19.30 uur en 23.00 uur vanaf de parkeerplaats aan het Slotjesveld een personenauto gestolen. Het betreft een blauwe BMW met kenteken 17-JR-DR.

Dronken automobilist
OOSTERHOUT: In de nacht van 17 april op 18 april omstreeks 00.25 uur hield de politie op de Van Wijngaardestraat een 38-jarige man uit Oosterhout aan. De man bestuurde zijn personenauto, terwijl hij teveel had gedronken. Op het bureau blies de man 375 ug/l. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en een rijverbod van 3 uur.

Autogordel controle
OOSTERHOUT: op vrijdag 18 april rond 09.00 uur hield de politie op de Ridderstraat en Strijenstraat een autogordel controle. In totaal werden 50 personenauto`s gecontroleerd en werden 10 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Bron: Connie Polak