Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (18/4)

Breda,vrijdag 18 april 2003

Grote uitslaande brand in Zevenbergen (2e bericht)

In aansluiting op het persbericht van vanmorgen over de grote uitslaande brand in Zevenbergen waarbij twee scholen, een multifunctioneel centrum en een sporthal veel schade hebben opgelopen het navolgende.

De politie van het team Moerdijk stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Drie wijkagenten hebben vannacht gesproken met omstanders en buurtbewoners. Zij zetten vandaag het buurtonderzoek voort. Een medewerker van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek heeft vanmorgen poolshoogte genomen. De brandweer is echter nog de gehele dag bezig met nablussingswerkzaamheden waardoor het technisch onderzoek pas morgen verricht kan worden. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Wel wordt inmiddels aangenomen dat de brand, die omstreeks 23.15 uur uitbrak, is ontstaan in een lokaal van de Arenbergschool. De politie sluit brandstichting niet uit maar concrete aanwijzingen zijn hiervoor nog niet.

De politie onderzoekt of er een relatie is met twee andere incidenten die gisteravond en vannacht in Zevenbergen hebben plaats gevonden.Om 22.45 uur kreeg de politie een melding dat bij een school aan de Meeren met stukken stoeptegels drie ruiten vernield waren. Dit was gebeurd aan de zijde van de Twintighoven en de kinderboerderij De politie heeft informatie gekregen dat er drie knapen na de vernieling weggerend zijn en dat een nog onbekende automobilst op de Twintighoven sterk moest afremmen voor het drietal. Om 00.50 uur kreeg de politie een melding dat tussen de Noord en Zuidhaven drie containers c.q. afvalbakken in brand gestoken waren. Omstanders wisten twee containers met emmertjes water te blussen. De brandweer heeft deze brandjes nageblust. Het vuur in een derde container doofde uit zichzelf.

Getuigen van beschreven incidenten worden verzocht via 0900-8844 contact op te nemen met de politie Moerdijk.

Politie houdt verdachte beroving Bergdreef aan

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 april 2003, omstreeks 02.00 uur op de Adriaan van Bergenstraat twee mannen aangehouden die verdacht worden van de beroving van een 17-jarige jongen op de Bergdreef woensdagavond 16 april jl. Een van de mannen is vanmorgen in vrijheid gesteld. Hij bleek niet bij de zaak betrokken te zijn. De andere verdachte is in verzekering gesteld en vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bij deze beroving werd het slachtoffer met een knuppel geslagen en met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken. De rovers namen de bromfiets van de aangever mee. De politie kwam de verdachte door rechercheonderzoek op het spoor. De aangever verstrekte enkele bijzondere signalementkenmerken waarmee verder gerechercheerd kon worden. De 20-jarige Bredanaar is in verzekering gesteld en voorgeleid aan de rechter-commissaris. De ander verdachte, een 19-jarige man uit Etten-Leur, is heengezonden. Hij bleek niet bij de zaak betrokken te zijn.

Moutainbikers voor het eerst ingezet tijdens horecatoezicht

BREDA: Het was de afgelopen nacht opvallend druk in het uitgaanscentrum. In zijn algemeenheid was er volgens de dienstdoende agenten een leuke en ontspannen sfeer. De politie zette twee agenten van het mountainbiketeam in, deze fietsende agenten kregen veel positieve reacties van het publiek. Er gingen acht wildplassers op de bon, waarvan er twee die een valse naam op gaven werden aangehouden. Dat waren een 30-jarige Amsterdammer en een 32-jarige man uit Oosterhout. Verder schreef de politie 23 bekeuringen uit voor foutief geparkeerde auto`s.

Man aangehouden ter zake bedreiging

BREDA: De politie heeft gisteravond in een woning in het Centrum omstreeks 21.25 uur een 43-jarige Bredanaar aangehouden ter zake bedreiging. Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding vanuit een woning in het Centrum dat daar iemand voor de deur stond te dreigen. Ter plaatse bleek dat de 42-jarige bewoner ruzie had met een 43-jarige Bredanaar op wiens naam de woning stond. Deze man had hem telefonisch en kort voor de aankomst van de agenten voor de deur van de woning met de dood bedreigd. Waar de ruzie over ontstaan was, werd niet duidelijk. De politie heeft daarop de verdachte in een andere woning in het Centrum aangehouden. Hij ontkende de dreigementen en is later die avond weer vrijgelaten.

Man vernielt ruiten van de voordeur

BREDA: De politie heeft gisteravond in de wijk Tuinzigt een 27-jarige man, die nog ingeschreven staat in Bergen op Zoom, aangehouden die twee ruiten van de voordeur van de woning van zijn vriendin had vernield. Het stel had gisteravond ruzie gekregen. Uiteindelijk mocht de man niet meer binnen van zijn vriendin waarna hij zijn woede koelde op de ruiten. De politie heeft de man omstreeks 22.40 uur aangehouden. Hij is vanmorgen in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole in Bavel, Ulvenhout en Breda

BREDA: Agenten van het team Breda Zuid-Oost hebben op donderdagavond in Bavel, Ulvenhout en de Bredase wijk Overakker een verkeerscontrole gehouden, mede naar aanleiding van klachten van omwonenden. In totaal deelden de agenten 128 bekeuringen uit. 70 automobilisten bleken geen autogordel te dragen. Het overtreden van de maximumsnelheid leverde 42 processen-verbaal op. 15 bromfietsers gingen op de bon voor het rijden op een opgevoerde bromfiets of het niet dragen van een helm. Daarnaast was er nog een bestuurder die ten onrechte mistlampen voerde.

In Bavel werden controles gehouden op de Dorstseweg/Gilzeweg en Deken Dokter Dirckxweg. In totaal werden 9 bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 126 km/u. Voorts werden er 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het niet dragen van de helm op de bromfiets. In Ulvenhout werd op de Molenstraat een snelheidscontrole gehouden waarbij 19 bekeuringen werden uitgeschreven voor overtreding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid betrof 91 km/u. Er werd 1 bekeuring uitgeschreven voor het voeren van mistlampen en 2 bekeuringen

Op de Loevensteijnstraat te Breda werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en 10 bromfietsers werden bekeurd voor het niet dragen van de helm, het niet in het bezit zijn van een certificaat of het rijden op een opgevoerde bromfiets. Op de Marialaan werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor overtreding van de maximumsnelheid, 27 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel en 2 bekeuringen voor het opvoeren van de snelheid van de bromfiets.

Inbraak keet

BREDA: Bij een inbraak in een directiekeet op terrein aan de Backer en Ruebweg hebben inbrekers een PC, een monitor, een kopieermachine een lasapparaat en software buitgemaakt. De toegang werd verschaft door het slot van de deur te forceren.

Winkeldiefstal

BREDA: Bij een supermarkt op Moerwijk is gisteren een 33-jarige Bredanaar aangehouden ter zake winkeldiefstal. Hij had verschillende etenswaren onder zijn jas gestopt en was daarna de kassa gepasseerd zonder de goederen ter betaling aan te bieden. Na verhoor is hij heengezonden met een Au dagvaarding.

Zakkenrollen op Moerwijk

BREDA: Er zijn weer twee aangiftes binnengekomen van zakkenrollen op Winkelcentrum Moerwijk. Bij een oudere mevrouw is vanaf haar rollator haar portemonnee gerold.

Inbraak kledingwinkel

TETERINGEN: Aan de Espakker te Teteringen is bij een kledingzaak ingebroken. Men heeft met een steen een ruit ingegooid, waarna men kleding uit de winkel heeft weggenomen.

Aanrijding

KLUNDERT: Is er wederom weer een aanrijding op donderdag 17 april geweest op de kruising Provinciale Weg met Zuidelijk Randweg te Klundert tussen twee personenauto`s Een bestuurder gaf geen voorrang aan de andere, waardoor beide auto`s zwaar werden beschadigd. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Baldadige jeugd

KLUNDERT: Is door de jeugd aan de Suijkerberch te Klundert diverse klinkers uit een straat gehaald, welke pas was aangelegd. Ouders zijn nu aansprakelijk gesteld door de aannemer.

Bromfietscontrole in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft in samenwerking met het scooterteam gisteren een bromfiets en scootercontrole gehouden. Tussen 15.00 en 17.30 uur was de standplaats de Bernard van Meursstraat en tussen 19.00 en 20.45 uur Stationsplein.

Totaal gecontroleerde voertuigen 25, In orde 7 Overschrijding max.contructiesnelheid 18 Geen helm dragen 5, gladde band 1 Niet in bezit certificaat/rijbewijs 1, rijden over voetpad 1 Totaal aantal bekeuringen 26 bij 18 bestuurders.

Getuigenoproep aanrijding

ETTEN-LEUR: Op donderdag 17 april 2003, omstreeks 14.45 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding materieel had plaatsgevonden op de Beiaard, thv de Apotheek te Etten-Leur. Ter plaatse bleek er een kop-staart aanrijding te hebben plaats gevonden. Het ongeval was gebeurd toen de voorste auto stopte voor de rotonde. De bestuurder achter hem kon niet op tijd zijn voertuig tot stilstand brengen en reed achterop. Hierna rende de veroorzaker weg, de auto achterlatend. In de auto zat een 13 jarige jongen. Hij vertelde dat zijn zus bij de supermarkt was uitgestapt en dat een vreemde man toen in de auto was gekomen en was weggereden. Deze onbekende man zou de aanrijding veroorzaakt hebben.

De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding, zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Bron: Willem van Hooijdonk