Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag
uw brief van

uw kenmerk

ons kenmerk
DL. 2003/1268
datum
18-04-2003

onderwerp
Knelpunten gewasbescherming; tweede tranche vrijstellingen TRC 2003/3209

bijlagen
1

Geachte Voorzitter,

Hierbij informeer ik u over een tweede tranche van oplossingen voor knelpunten in de gewasbescherming.

Reeds eerder heb ik u geïnformeerd over de uitkomst van het overleg dat heeft geleid tot een afsprakenkader gewasbescherming (TK 27858, nr. 39). Ik heb u toen ook een verantwoording gestuurd over de gevolgde aanpak om knelpunten op te lossen en ik heb u een eerste lijst van 31 vrijstellingen gestuurd. Tevens gaf ik aan dat voor de resterende knelpunten nog werd bekeken of deze voor vrijstelling in aanmerking kunnen komen.

Voor een aantal knelpunten is deze verkenning afgerond, voor sommige is deze in een afrondende fase. Ik verwacht dan ook dat ik u over circa twee weken het totaaloverzicht kan aanbieden van de knelpunten die middels een vrijstelling kunnen worden opgelost en van knelpunten waarvoor géén vrijstelling mogelijk is.

In de tussentijd echter wil ik u reeds informeren over die vrijstellingen waarover nu reeds duidelijkheid is. Dit betreft op dit moment 11 nieuwe knelpunten waarvoor vrijstellingen mogelijk zijn. Deze zijn inclusief gebruiksvoorschriften op 15 april 2003 in de Staatscourant nr. 74 gepubliceerd en als bijlage aan deze brief toegevoegd.

De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij,

dr. C.P. Veerman

Bijlage:
11 nieuwe knelpunten waarvoor vrijstellingen mogelijk zijn (PDF-formaat, 25 Kb)

Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel http://www.minlnv.nl/infomart...2003/par03129.htm .

---